Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Eski Başdanışmanı Fatih Gürsul'un Bylock Yazışmaları Ortaya Çıktı

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından FETÖ tutuklusu Fatih Gürsul'un, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmalardaki "KK" ve "GB" kısaltmaları dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, FETÖ/PDY'nin İstanbul Üniversitesi (İÜ) yapılanması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul hakkında, yine ByLock programı üzerinden irtibatlı olduğu kişiler yönünden yeni bir soruşturma yürütüyor.

Başsavcılık bu kapsamda, Gürsul'un irtibatlı olduğu ByLock kullanıcısı şüphelilerle ilgili yeni belgeler temin etti.

GÜRSUL'UN BYLOCK DÖKÜMÜNDE "GM" GRUBU

Bu kişilerin kimlik ve iletişim bilgileri ile "FETÖ/PDY yapılanmasına üyelik" niteliğindeki diğer suç ve eylemlerinin tespitine yönelik İstanbul Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK), 21 Haziran 2017'de yazı yazan Başsavcılığa, kurumlarca cevap verildi.

Başsavcılığa gönderilen, "ByLock Kullanıcısı Kimlik Tespit ve Konuşma İçerikleri İnceleme ve Değerlendirme Tutanağı" başlıklı tutanakta, mesajlaşma içeriğinde yapılan inceleme sonunda, "2472" nolu ByLock user ID'sinin Fatih Gürsul'un hattı olduğu belirtilerek, "Gürsul" isimli kişi üzerinde yapılan açık kaynak araştırmalarında, bu kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu ve SGK bilgilerine göre İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Başkanlığı'ndan sigorta prim bilgisi bulunduğu aktarıldı.

"GENEL MÜDÜRLER"İN KISALTMASI OLABİLİR

Gürsul'un ByLock dökümünün incelendiği ve bu kişinin ByLock üzerinden kurulan mesajlaşma gruplarından "GM" isimli bir gruba üye olduğunun tespit edildiğine dikkat çekilen tutanakta, FETÖ/PDY'nin kendi aralarında gizliliği sağlamak amacıya bazı terimleri, cümleleri kısalttığı bilindiğinden GM'nin, örgütün sözde üst düzey yöneticilerine verilen "Genel Müdürler" isminin kısaltılması olabileceğinin, daha önceden etkin pişmanlıktan yararlanmış şüphelilerin beyanları ile örgütün gizlilik için yaptığı kısaltmaları içeren arşiv bilgisi göz önünde bulundurularak kuvvetli şüpheyle değerlendirildiği ifade edildi.

YAZIŞMALARDA DİKKAT ÇEKEN "GB" VE "KK" KISALTMALARI

Fatih Gürsul'un "999" user ID kullanıcısı Aslan Konushbaev ile yaptığı görüşmede, bu kişiye, "Erken seçim olduğu, kendisinin erken gelip gelmemesi gerektiği, 2 gün önce rüyasında 'GB' kısaltmalı kişinin tam ihtiyacı olduğu zamanda yanında olmaması yönünde söylemde bulunduğu ve 'GB' kısaltmalı kişinin kendisine kırmızı kalem verdiği"ni aktardığı bilgisi verilen tutanakta, "Gürsul'un konuşmanın devamında, 'GB' kısaltmalı kişiye mail atıp atmaması gerektiğini belirttiği, daha sonrasında mail attığı ve mailden gelen cevabı ByLock konuşmasına yazdığı, mail içeriğinin sonunda da 'KK' kısaltmasının olduğu görülmüştür." denildi.

Söz konusu tutanakta, "Fatih Gürsul isimli şahsın 8 Ekim 2013 tarihinden itibaren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğunun bilindiği ve "GB" kısaltmasının genel başkan, "KK" kısaltmasının ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastettiğine işaret edilen tutanakta, "Yapılan görüşme içerikleri ve Fatih Gürsul'un iş pozisyonu göz önünde bulundurulduğunda, bahse konu '2472' user ID'li abone bilgisi de Fatih Gürsul olan hesabın, gerçekte de Fatih Gürsul tarafından kullanıldığı değerlendirilmektedir." ifadesine yer verildi.

KAÇAK FETÖ'CÜLERLE GÖRÜŞMÜŞ

Başsavcılığa gönderilen yazıda, Fatih Gürsul'un ByLock rehberindeki kişilerin tespitine yönelik çalışma yapıldığı da bildirildi. "999" ByLock user ID'sine erişim sağlayan GSM ve ADSL hatlarının incelendiği kaydedilen tutanakta, "999" user ID'sini kullanan kişinin hat sahiplik bilgisinin Ahmet Hamdi Parlak isimli kişiye çıktığı, Baran Nakliye ve Ted. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. isimli şirket üzerine kayıtlı olan GSM hattı üzerinden "999" user ID'sini kullanan kişinin tespiti üzerine yapılan çalışmalarda şirket ortaklarından bir tanesinin Ahmet Hamdi Parlak olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

"999" ByLock user ID'yi arkadaşı olarak ekleyen kişilerin ekledikleri kişiye verdikleri adlar tablosundan (roster kayıtları) inceleme yapıldığı zaman "A.Hamdi" ve "a hmd" gibi isimler verildiğine dikkat çekilen tutanakta, bu ID'yi kullandığı değerlendirilen Ahmet Hamdi Parlak'ın, UYAP sorgulamasına göre İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava dosyaları kapsamında, "FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçuyla arandığının tespit edildiği belirtildi.

Tutanakta, "576" ByLock user ID dökümlerinden yapılan incelemeye göre ise adlar tablosundan, "M.Suleyman" ve "gürbüz" gibi isimler verildiği anlatılarak, "Açık kaynak araştırmasında Süleyman Gürbüz isimli kişinin MİT tırlarının durdurulmasında rol alan FETÖ/PDY'nin sözde sivil imamlarından olduğu, Mersin Tarım ve Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü'nde çalıştığı, operasyon öncesinde senelik izne ayrıldığı, yapılan kapalı kaynak araştırmasında kişinin, 'silahlı terör örgütü yöneticisi, üyesi olmak, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmek' gibi 8 ayrı suçtan arandığı ve firari olduğu hususları birlikte göz önünde bulundurulduğunda, bu hesabı kullanan kişinin Süleyman Gürbüz olduğu değerlendirilmektedir." denildi.

Gürsul ile irtibatlı 3 ByLock kullanıcısının abone ve SGK bilgisi olmadığından kimliklerinin tespit edilemediği aktarılan tutanakta, "4027" ByLock user ID hesabını her ne kadar Z.B. isimli kişi kullanıyor gibi görünse de bahse konu ID'yi ekleyenlerin ekledikleri ID'ye verdikleri isimlerin ekseriyetle, "metin, metin abi, metin bey" şeklinde olduğu ve konuşma içeriklerine göre katılımcıların bu kişiye, "abi" şeklinde hitap ettiklerine işaret edildi. Tutanakta, hesabı kullanan kişinin erkek olarak değerlendirildiği fakat kimlik tespitinin henüz yapılamadığı, tespit çalışmasının devam ettiği de vurgulandı.

"GÜRSUL, SEÇİM ÖNCESİ, AHMET HAMDİ PARLAK'IN FİKRİNE BAŞVURUYOR"

Açık kaynak çalışmalarına göre Fatih Gürsul'un 8 Ekim 2013 tarihinden itibaren Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olduğu belirtilen tutanakta, şu ifadeler yer buldu:

"Yazışma içeriklerinde geçen, 'Abi erken seçim var ya, Erdoğan 1 Kasım dedi, benim erken gelmem gerekir mi?' sözü ile kastedilenin 1 Kasım 2015 günü ülkemizde yapılan genel seçimler olduğu değerlendirildiğinden, yazışma metinlerinden Fatih Gürsul isimli kişinin, Ahmet Hamdi Parlak isimli kişiden, söz konusu seçim öncesinde nasıl hareket etmesi yönünde fikirlerine başvurduğu, birlikte yazışmaların devamında geçen, 'GB' olarak yapılan nitelendirmenin 'Genel Başkan', 'KK' olarak yapılan nitelendirmenin ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olabileceği değerlendirilmektedir.

Bu bağlamda yazışma içeriklerinde Fatih Gürsul isimli kişinin 'GB' olarak nitelendirme yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu olabileceği değerlendirilen şahsa gönderdiğini söylediği bir e-mail olabileceği, bu e-maile cevap olarak gelen bir e-mailin olabileceği ve söz konusu iki e-mailin yazışma metinlerinde geçtiği şekilde olabileceği değerlendirilmektedir. Tespit ve değerlendirme tutanağında geçen yazışmaların '2472' user ID ByLock kullanıcısı ile '999' user ID byLock kullanıcısının (ByLock veya farklı program üzerinden gönderilen mesaj, mail, görüşme vb. yollar ile gelen görüşmeye) karşılıklı bir yazışma şeklinde olduğu değerlendirilmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Üniversitesi Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title