Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Rasim Ozan Kütahyalı'ya Tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu :

"Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Onlar ortak bir duyuru hazırladılar"

"Ben buradan ister Türkiye'de olsun, ister Bosna'da olsun, Arnavutluk'ta olsun, Yunanistan'da, Bulgaristan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve oradaki bütün soydaşlarımıza CHP grubundan selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyorum. Sizin yanınızdayız sonuna kadar"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklarla ilgili sözlerine ilişkin, "Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Onlar ortak bir duyuru hazırladılar. Ben buradan ister Türkiye'de olsun, ister Bosna'da olsun, Arnavutluk'ta olsun, Yunanistan'da, Bulgaristan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve oradaki bütün soydaşlarımıza CHP grubundan selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyorum. Sizin yanınızdayız sonuna kadar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Emek Büroları tarafından düzenlenen Taşeron İşçiler Çalıştayına değinerek, "Taşeron işçiler görünmeyen, hak aramaktan çekinen işçilerdir. İş güvenliği olmayan arkadaşlarımızdır. Yargıda haklarını arayamayan insanlardır. Bunlar işten atıldıklarında yargıya başvurup mahkeme masraflarını karşılayamayan insanlardır. Bu insanlara öteden beri sahip çıkan tek bir parti var o da CHP. Bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum. Sizin davanıza kadro alıncaya kadar sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiç kimse sahip çıkmasa biz sahip çıkacağız. Bu kurultayı da bu gerekçe ile yaptık. Türk-İş'e, Hak-İş'e, DİSK'e sevgilerimizi saygılarımı gönderiyoruz, taşeron işçilere bizimle birlikte sahip çıktıkları için" diye konuştu.

"Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı"

"Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Onlar ortak bir duyuru hazırladılar. Ben buradan ister Türkiye'de olsun, ister Bosna'da olsun, Arnavutluk'ta olsun, Yunanistan'da, Bulgaristan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve oradaki bütün soydaşlarımıza CHP grubundan selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyorum. Sizin yanınızdayız sonuna kadar. Onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü ile seslenmek istiyorum; 'Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır' " açıklamasında bulundu.

"AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi başlı başına bir ayıp"

Cennet belgeleri ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın "Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir, çocuklarımın dokunulmazlığı yok" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ben de gayet güzel Binali Yıldırım'a teşekkür ettim. Bir araştırma önergesi vereceğiz, önce araştıralım dedik. Grup başkan vekili arkadaşlarımız birer araştırma önergesi verdiler ama bu araştırma önergesi AK Parti milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Ben Binali Yıldırım'a sesleniyorum; AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi sizin iradenizle mi, yoksa sarayın iradesi ile mi? Bunu öğrenmek istiyorum. Ben sarayın iradesi ile olduğu kanısındayım. Binali Yıldırım eğer bir şey söylerse o sözünde durur diye düşünüyorum. AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi başlı başına bir ayıp" değerlendirmesinde bulundu.

"Rıza Sarraf için niye bu kadar düşünüyorsun?"

Rıza Sarraf ile ilgili Kılıçdaroğlu, "Sıra geldi Rıza Sarraf'a. Rıza Sarraf çok önemli bir adam. Cumhurbaşkanı gitti Amerika'ya Rıza Sarraf'ı bize verin, tık yok. Başbakan gitti tık yok, bakanlar gittiler, tık yok. Arkasından 2 sefer nota verdiler, "Rıza Sarraf nerede?" diye. Rıza Sarraf için niye bu kadar düşünüyorsun? Ben merak ediyorum, Kuzey Irak'ta bizim Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde bunlar nota verdiler mi? Vermediler. Veremezsin, niçin? Rıza Sarraf suç ortağı da onun için. Rıza Sarraf'ın devlet protokolünde yeri vardı. İkinci birisi daha var, Fesli Deli Kadir biliyorsunuz. O da devlet protokolünde yer alır. Kafasında bir fes sabahtan akşama kadar Atatürk'e her türlü hakareti yapardı. Bu aralar ne hikmetse hiç sesi çıkmıyor. Atatürkçü mü oldu acaba ne oldu bilmiyoruz Fesli Deli Kadir'i de merak ediyoruz. Eğer akılları olsaydı, devleti iyi yönetselerdi İran'ın yaptığını yaparlardı. İran Babek Zencani ile Rıza Sarraf'ı yargıladı, mahkum etti. Biz dosyanın üstünü kapattık. Çünkü siyasiler de ortaktı o yolsuzluk dosyalarına. Şimdi ağlıyorlar, bu bir milli davaymış. Hırsızlığın, yolsuzluğun milli olur mu? Biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadık' açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"30 milyar doları Suriyeliler için nerede ne zaman harcadın? 30 milyar dolar nereye gitti. Kimse bilmiyor. Sevgili Erdoğan, umarım sorularımı anlamışsındır. Bu iki soruya senden açık ve net cevap bekliyorum. Gözlerinden öperim sevgili Erdoğan.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Rasim Ozan Kütahyalı Kemal Kılıçdaroğlu Reza Zarrab Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title