Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete "Haberal" Ve "Türkler" Eleştirisi....

Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete "Haberal" Ve "Türkler" Eleştirisi...

KILIÇDAROĞLU'NDAN HÜKÜMETE "HABERAL" VE "TÜRKLER" ELEŞTİRİSİ....

* (Mehmet Haberal ) " Bilime saygı duyan, bilimadamına saygı demokrasiye saygı duyan, hukukun üstünlüğüne saygı duyan, bir ülkede acil serviste aylardır yatan bir bilim insanınının bulunduğu mevkiye polis baskını yapmaz.Utanır insan biraz."

* (Kemal Türkler Davası ) " Demokrasi diyeceksiniz özgürlükler diyeceksiniz hukukun üstünlüğü diyeceksiniz birileri yargıya başvurduğu zaman kıyameti koparacaksınız. Caddenin ortasında vurulmuş failleri belli bir davayı zaman aşımına uğradı diye sesiniz çıkmayacak ve içinizden alkışlayacaksınız. Bu anlayışı tepeden tırnağa yok ediyoruz. Bu anlayışı tarihe gömüyoruz. " * (Başbakan'a Ergenekon Eleştirisi ) " Karşısında sanki askerleri var. Kimseden ses çıkmıyor. ve Sayın Başbakan diyor ki farklı düşünceler dile getirilebilir. Yani farklı düşünceler dile getirilince onların akıbetini biliyorsunuz değil mi ? Doğru Silivri'ye. Bu nasıl bir anlayıştır ? "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu İstanbul'daki ikinci programında Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezine geçti. Kılıçdaroğlu burada 1. Engelli Sempozyumuna katıldı. Kılıçdaroğlu akademisyenlerin CHP'ye katılımı için düznelenen törende akademisyenlere rozet de taktı. " ÜNİVERSİTELERE ÇAĞDAŞLIĞI DA ÖZGÜRLÜĞÜ DE BİZ GETİRECEĞİZ " CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Yola çıktık. Aydınlık Türkiye'yi yeniden kurmak için. Yola çıktık. Raydan çıkmış bir Türkiye'yi yeniden rayına oturtmak için. Yola çıktık karanlık düşüncelerin egemen olduğu Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için yola çıktık " dedi. Kılıçdaroğlu bir konuşmacının üniversitelerle ilgili " Üniversiteler konuşacak. Biz onların temsilcisi olacağız. " sözlerine " Böyle bir üniversite başımızın üstüne. " diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, " Üniversiteleri konuşmayan bir ülke özgür bir ülke değildir. Üniversitelerin üzerinde baskı olan bir üke çağdaş bir ülke değildir. Çağdaşlığı da özgürlüğü de biz getireceğiz. Sonuna kadar getireceğiz " dedi. " FARKLI DÜŞÜNCELERİN AKIBETİ DOĞRU SİLİVRİ "

Kılıçdaroğlu, daha sonra Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisinde biraraya gelmesiyle ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, " Karşısında sanki askerleri var. Kimseden ses çıkmıyor. ve Sayın Başbakan diyor ki farklı düşünceler dile getirilebilir. Yani farklı düşünceler dile getirilince onların akıbetini biliyorsunuz değil mi ? Doğru Silivri'ye. Bu nasıl bir anlayıştır ? " diye sordu. Kılıçdaroğlu salondakilerin " Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesep verecek " sloganlaır üzerine ise, " Hiç endişeniz olmasın. Onu yapacağız. " dedi. KILIÇDAROĞLU'NDAN HABERAL VE TÜRKLER ELEŞTİRİSİ

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davasında tutuklanan ancak rahatsızlığı sebebiyle İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde tedavisi devaöm eden Mahmet Haberal'ın durumana da değindi. Kılıçdaroğlu, " Bilime saygı duyan, bilimadamına saygı demokrasiye saygı duyan, hukukun üstünlüğüne saygı duyan, bir ülkede acil serviste aylardır yatan bir bilim insanınının bulunduğu mevkiye polis baskını yapmaz.Utanır insan biraz." diye konuştu. Konuşmasında Kemal Türkler davasına da değinen Kılıçdaroğlu, " Bilime saygı duyan, hukuka saygı duyan, hukukun üsrünlüğüne saygı duyan, yargıçlara saygı duyan, gereğini yapan bir ülkede Kemal Türkler gibi caddenin ortasında vurulup, yıllardır otuz yıldır faili meçhule giden bir anlayışa göz yummaz. " şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, " Demokrasi diyeceksiniz özgürlükler diyeceksiniz hukukun üstünlüğü diyeceksiniz birileri yargıya başvurduğu zaman kıyameti koparacaksınız. Caddenin ortasında vurulmuş failleri belli bir davayı zaman aşımına uğradı diye sesiniz çıkmayacak ve içinizden alkışlayacaksınız. Bu anlayışı tepeden tırnağa yok ediyoruz. Bu anlayışı tarihe gömüyoruz. " dedi. CHP'YE KATILAN AKADEMİSYENLERE ROZET TAKTI Toplumun her kesimini kucaklayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, " Merdiven altı atölyelerde başı örtülü ama AKP'nin görmemezlikten geldiği binlerce kızımızın kadınımızın sosyal güvencesiz çalıştığını da biliyoruz. " dedi. Kılıçdaroğlu," Ortak ses çıkaracağız. Küçük ayrıntılarda boğulmayacağız " dedi. Kılıçdaroğlu CHP'nin kapılarının herkese açık olduğunu da belirtti. Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'in " Akın Var Güneşe Akın " adlı şiirini de hatırlatarak, " Akın var akın Güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz dedi Akın Bey. Güneşin zaptı yakın. Güneş zaptedilecekse, Cumhuriyet Halk Partisine iktidar olma yolları açılacaksa bunun yolu sizin mübarek elleriizde. Herkesi kucaklayın. Toplumun her kesimini davet edin. Temiz siyaset yapalım. Ülkeyi çağdaş yönetelim.Hep beraber ülkeyi aydınlığa taşıyalım. Bu süreçte biliminsanına da ihtiyacımız var; çöpten kağıt toplayan yurttaşımıza da ihtiyacımız var. " dedi. Bu görevin sadece kendine düşmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, " Bütün yurtseverler görev başına. Bütün halkı kucaklayın diyorum " şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından CHP'ye katılan akademisyenlere CHP rozeti taktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title