Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan HDP Resti: Destek Veren Olursa Partiden Atarım

Güncelleme:

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Antalya kampında "HDP'nin başvurusu için imza verilmesi yasak. Başvuru için imza veren olursa partiden atarım" diyerek partililere gözdağı verdi.

CHP'nin Antalya kampının 6 saat süren basına kapalı bölümünde söz alan vekillerin çoğunluğu dokunulmazlık oylamasında "Evet" oyu kullanılmasını eleştirdi, bazı milletvekilleri de düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürülmesini istedi.

"İMZA VEREN OLURSA PARTİDEN ATARIM"

Eleştiri ve önerilere yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık düzenlemesini AYM'ye taşımayı düşünmediklerini belirterek, "HDP'nin başvurusu için imza verilmesi de yasak. Başvuru için imza veren olursa partiden atarım. Ancak fezlekesi olan arkadaşlarımız AYM'ye bireysel başvuru hakkını kullanabilir. Bunun için hukuki destek de vereceğiz. Hatta gerekirse AYM ile de yetinmeyeceğiz. Bireysel başvuru haklarını bu arkadaşlarımız AİHM'ye kadar kullanabilirler" bilgisini verdi.

"TAKTİK GEREĞİ ÖYLE DAVRANDIK"

Habertürk'te yer alan habere göre; bazı vekillerin ilk turda CHP'nin "Evet" demesine yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Taktik gereği öyle davrandık. Yoksa biz baştan beri ilkesel tutumuzu ortaya koyduk ve 'Evet' oyu kullanacağımızı kamuoyuna deklare ettik. İkinci turda da bu ilkesel duruşumuzun gereğini yerine getirdik" diye konuştu.

MUHARREM İNCE'YE REST

Edremit'te miting düzenleyen Muharrem İnce'yi de eleştiren Kılıçdaroğlu'nun, "Miting yapmak gerekiyorsa partinin kurumsal kimliği altında yapılır. Partiden izin almadan kimse bu tür mitingler yapmayacak. Eğer arkadaşların yönetimden ve benden bir rahatsızlıkları varsa toplarlar yeterli sayıyı, biz de kurultayı toplarız. Eğer olağanüstü kongre için yüzde 10 delege imzasının çok olduğunu belirtiyorlarsa, ben yüzde 5'e, hatta daha da düşürmeye hazırım" restini çektiği öğrenildi. Önseçimden çıkan bazı vekillerin "teşekkür ziyaretleri" adı altında yurt gezileri yapmalarını da eleştiren CHP Lideri, "Türkiye'nin gündemi farklı, bu arkadaşların gündemi farklı. Disiplinsiz davrananı bundan sonra önseçime sokmam" dedi. Kılıçdaroğlu'nun grup ve parti yönetiminden izin almadan televizyona çıkılmaması talimatını da verdiği kaydedildi.

Kampta söz alan vekillerin "Evet" oyuna yönelik eleştirileri şöyle:

'Süreç iyi yönetilemedi' (Eren Erdem):'Evet' diyenlerin içinde olmadığım için mutluyum. 21 kişi, 62 arkadaşını AKP inisiyatifine teslim etti. Süreç iyi yönetilemedi. Sürecin bundan sonra doğru yönetilmesi için mutlaka bir yol bulunmalı.

'Hesabını veremeyecekler' (Muharrem İnce): Yanlış yapıldı. Biz doğru bildiğimizi savunmalıyız. CHP'de "Evet" oyu kullananlar, 1 yıl sonra çocuklarının yüzüne bakamayacaklar. Vicdanen bunun hesabını veremeyecekler. Bizim HDP ile işimiz yok. Ama bir doğru varsa, 'HDP ile aynı karede görünüyoruz' korkusuyla hareket etmek doğru değil. "Hayır" oyu kullandım, neden kullandığımı her ortamda savunurum.

'AB'den tepki yağıyor' (Gülsün Bilgehan): AP ve AB kanadından 2 gündür telefon alıyorum. Bütün dünya kamuoyunu karşımıza aldık. Doğrularımızı savunmamız gerekiyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Muharrem İnce Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (231)

can:

kemal efendı sen sıyasetı bılmıyorsunnn bırak atıkkk

4
60
yanıtYanıtla
KÜRT KIZI:

TÜRKIYE MÜSLÜMAN BIR ÜLKEDIR YÖNETILMESI AKP TARAFINDAN EN DOGRU SECIMDIR. BUNDAN 15-20 SENE ÖNCE DIZ CÖKTÜGÜMÜZ DEVLETLER ARTIK AYGIMIZA GELIYORLAR EY TÜRKIYE BUNUN DEYERINI BIL VE AKP YE KATIL GERISI GERICI VE TÜRKIYE DÜSMANI.

46
17
yanıtYanıtla
cem tuna:

Siz Ne içiyorsanız aynısından bize de yollayın. . . Diyorum. . . 16 Yıldır Marsta yaşıyor olsak bile bu dediklerinize zor inanırız. Ülkelerin Din''i olmaz. . . Din İnsanlar içindir. . . Sen Hiç falanca ülkeye inen bir kutsal kitap veya din gördün mü? Din, İnanan ile, İnandığı arasındadır.

yanıt5
yanıt8
dürbünlü:

cem tuna senin kadar sallayan birini daha görmedim. ne demek devletin dini olmaz. olmaz diye bir kural varmi, , sonra kural koyma yetkisi insanin kendi elindemi, , yoksa onu yoktan var eden yüce yaratacinin elindemi, , ?

yanıt1
yanıt1
insan ol yeter:

kürt kızı diye reklam yapma sen 15 20 sene önce kaç yaşındaydın.

yanıt3
yanıt6
cem tuna:

DÜRBÜNLÜ sana basit bir akıl yürütme. . . Kutsal kitabımızda şu devlet şu dindendir diye bir ibare var mı? Yok. . Ne Var Ümmet anlayışı var. . . Yani Ülkelerin dini olmaz. . İnsanların dini olur. . . Yok Ülkelerin Din''i olur der isen o zaman seninle oturur karşılıklı saatlerce Ümmet anlayışını tartışırız. . Laiklik ilkesine karşı olan şuursuzlar ve ülkeleri sanki dinleri varçışcasına yok Hristiyan, Yok Yahudi, Yok Müslüman Ülke diye ayıranlar. . . İş Milliyetçiliğe geldiğinde reddediyorlar. . . Tuhaf?

yanıt4
yanıt12
AKP LI ELIF TURNA:

KÜRT KIZINA SATASANLAR SIZIN HEPINIZ KÜRT KIZI KADAR ADAM OLAMAMISINIZ MAALESEF

yanıt5
yanıt2
mhmt:

hdp lileri pkk lı olarak göstermek büyük yanlıştı ülkede şimdi 7 milyon pkk lı ve bir o kadarda eşi dostu akrabaları var anlamına geliyor

12
41
yanıtYanıtla
HDP GERÇEĞİ:

AHMET ADAMLAR 12 İLDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 150 NİN ÜZERİDE İLÇE BELEDİLERİ VAR. . KÜRTLERİN EZELİ ÇOĞUNLUĞU HDP OY VERDİ. . .

yanıt4
yanıt2
farkındayız:

Kılıçdaroğlu önce partiyi pkkya teslim etti şimdi ise başka alicangiz oyunu peşinde. .

30
20
yanıtYanıtla
Tüm 231 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title