Haberler

Kılıçdaroğlu: "Mühür Sizde"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne Katılanlara 'Süleyman Sizsiniz, Mühür Sizin Elinizde Olacak. O Mührü Ben İnanıyorum Ki Abdal Musa Şenliği'ne Gelenler, Haksız Yere Tutuklanan ve Yargılananlar İçin Kullanacaktır' Diye Seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne katılanlara ''Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde olacak. O mührü ben inanıyorum ki Abdal Musa Şenliği'ne gelenler, haksız yere tutuklanan ve yargılananlar için kullanacaktır'' diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyünde düzenlenen 5. Uluslararası 26. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne katıldı.

Yaptığı konuşmada insanı, doğayı, güzellikleri sevdiklerini, inançlara ve etnik kimliklere saygılı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''Yani Tanrı'nın yarattığı herşeye saygılıyız'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Abdal Musa'nın tarihin yetiştirdiği ender komutanlardan birisi olduğunu da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yeniçeri Ocağı'nın kuruluşunda felsefesi, kararı var. Düşmanla savaşmış ve gelip buraya yerleşmiş. Horasan ellerinin Anadolu'ya gelişi bizim tarihimiz açısından çok önemlidir. Onlar çok önceden Anadolu'ya geldiler. Buraya yerleştiler. Dinimizi ve kültürümüzü getirdiler. Aradan yüzyıllar geçti onların dinini de dilini de hala kullanıyoruz. Pir Sultan'ı anlarız, Yunus Emre'yi, Aşık Mahsuni'yi anlarız. Horasan elleri bize bu coğrafyada sevgiyi, kardeşliği öğretti. Onlar korkunun değil, sevginin egemen kılınmasını istediler. Tanrıyı sevdiler korkmadılar. Cehennemden de korkmadılar. Bir ozanın dediği gibi (Cehennem dediğinde dal, odun yoktur. Herkes ateşini buradan götürür).''

''Bütün Horasan ellerini, Anadolu'yu Türkleştirenleri, dilimizi öğretenleri, kültürümüzü yaşatanları hepsini, burada, bu ocakta sevgiyle ve saygıyla tekrar anıyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Onlar bize tasavvufu öğrettiler. Harabi'yi bilirsiniz, onun da deyişleri vardır. 'Kandil geceleri kandil oluruz, kandilin içinde fitil oluruz, Hakkı göstermeye delil oluruz, fakat kör olanlar görmez bu hali' der. Bütün bunların özünde insan yatar. İnsanın yüceliği yatar. İnsanın sevgisi yatar. İnsanın dostluğu yatar. İnsanın insanı sevmesi yatar, insanın Allah'ı sevmesi yatar. Bütün bunların özünde insan vardır, insana saygı duyacağız, yücelteceğiz. İnsan haksızlıklara karşı göğüs gereceğiz doğruların yanında olacağız asla ve asla doğrudan sapmayacağız. Kirlenmiş bütün alanları siyaset dahil olmak üzere temizlemeliyiz, temizlemeliyiz, temizlemeliyiz. Eğer bizler yaşamın bütün kirli alanlarını temizlersek, insanın yüceliğini bir daha göreceğiz, hoşgörünün egemen kılındığı bir Türkiye'de barış içinde yaşamak istiyoruz.''

-''MÜHÜR HAKSIZ YERE TUTUKLANANLAR İÇİN''-

Aydınlığın hep beraber kurulması ve Türkiye geneline yayılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçimde mührün halkta olduğunu belirterek, şunları söyedi:

''Seçim sandığı önünüze gelecek. Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde olacak. O mührü ben inanıyorum ki Abdal Musa Şenliği'ne gelenler haksız yere tutuklanan ve yargılananlar için kullanacaktır. O mührü halkı için bedel ödemekten korkmayanlar için kullanacaktır. Onun için diyorum mühür sizin elinizde olacak, Süleyman da siz olacaksınız. Sizin vereceğiniz her karara biz saygı göstereceğiz ve o kararın gereği neyse onu yerine getireceğiz.''

Sözleri sık sık ''Devrimci Kemal'', ''Halkçı Kemal'' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Antalya'ya hareket etti.

-PARTİ OTOBÜSÜ ARIZALANDI-

CHP Liderinin bulunduğu parti otobüsü Elmalı yakınlarında arızalandı. Göçpınar mevkisindeki bir benzin istasyonuna alınan otobüsün elektrik aksamında arıza olduğu anlaşıldı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kullandığı bir otomobille yola devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title