Haberler

Kılıçdaroğlu: Kimsenin Önünde Diz Çöküp Emir Almadım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'tan helikopterle Kastamonu'ya geldikten sonra Nasrullah Meydanı'nı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'tan helikopterle Kastamonu'ya geldikten sonra Nasrullah Meydanı'nı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye konuştu. Kılıçdaroğlu, ilk olarak emeklilerin durumunu gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, "Recep Bey 'Emeklilerin durumu çok iyi' diyor. Siz bana haber vermeden yaz tatillerinizi Kanarya Adaları'nda mı geçiriyorsunuz? Ben de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Emekli perişan, TÜFE farkını bile alamadı' diyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, kalabalığa "Sizin durumunuzun iyi olduğundan haberiniz yok, öyle mi?" diye sordu. Alanı dolduranların "Hayır" diye yanıt vermesi üzerine Kılıçdaroğlu, "O zaman peki millet mi doğruyu söylüyor, Erdoğan mı? Kim doğruyu söyler. 12 Haziran'da sandığa gidip, ahını aldığı emekli AKP'yi sandığa gömsün" diye konuştu.

'HER KURUŞ VERGİYİ BU MİLLET İÇİN HARCAYACAĞIM'

CHP'nin yorulmamak üzere yola çıktığını ve adım adım iktidara yürüdüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz yorulmamak üzere yola çıktık. Adım adım geliyoruz, il il geziyoruz. AKP'nin maskesini indireceğiz, gerçek yüzünü göstereceğiz. Bu kadar sömürü, yalan, talanın olduğu bir ülkede, 12 Haziran'da ayağa kalkıp, hesabını soracaksınız" dedi.

Kastamonulular'dan yetki isteyen Kılıçdaroğlu, siyasetin yolunun halka hizmet olduğunu, aynı zamanda hesap vermek olduğunu da belirterek, "Ben geldim söz verdim, hesap sorup, size hesap da vereceğim. Her kuruş vergiyi bu millet için harcayacağım. Kastamonu erkekleri centilmendir. Eve giderken birer tane pırlanta yüzük alsın" dedi. Kalabalığa "Para yok mu?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'de çok" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şunun için söylüyorum; Pırlantada vergi yok, kefen bezinde var, konuştuğunuz telefonda var, içtiğiniz suda var, yediğiniz besinde var, içtiğimiz, kullandığımız ilaçta var. Niye pırlantada yok? Pırlanta dükkanı açtılar. Çiftçinin mazotundaki KDV'yi sıfırlayacağız, pırlantayı da vergilendireceğiz. "

1 MİLYON ÇOCUĞUMUZUN GELECEĞİNİ SÖNDÜRDÜLER

Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde annelere seslenerek, şunları söyledi:

"Sevgili anneler; çocuğunuza yemezsiniz yedirirsiniz, içmezsiniz içirirsiniz, giymezsiniz, giydirirsiniz, dersaheneye giden çocuğunuza boğazınızdan kısarsınız, 'Üniversite imtahınını kazansın, bizden daha iyi şartlarda iş bulur, geçinir gider, bize güzel torunlar verir' diye. 1 milon 700 bin çocuğumuzun geleceğini söndürüp, oynadılar. Şimdi size bütün annelere, 1 milyon 700 bin çocuğumuzun annelerine bir görev düşüyor. 12 Haziran'da sandığa gidip, çocuklarınızın geleceğini söndüren Recep Tayyip Erdoğan'a adam gibi ders verin ki bir daha unutmasın. "

TELE KULAK HÜKÜMETİ

Yeni CHP'nin halkın partisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İşçilerin, mazlumların, ezilenlerin, çöpte kağıt toplayanların, durumu iyi olmayanların, geleceğe umutla bakanların partisidir. Sizin partinizdir. Sizin partiniz olacak ki halkın partisi olsun. Beraber birlikte mücadele edip, halkın partisini 12 Haziran'da iktidara getireceğiz ki Türkiye rahat bir nefes alsın. Onun için diyoruz ki CHP varsa herkes için var. Telefonda rahat konuşabiliyor musunuz? Telefon dinleme hastalığı var bunlarda. Telekulak hükümeti bunlar. 12 Haziran'da gelecğimizi, çocuklarımızı, işçimizi, memurumuzu düşünüyorsak, herkes rahat bir nefes alsın istiyorsak adres CHP. Herkes için CHP var. Ben Türkiye'de AKP'nin gövdesini silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyin. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title