Haberler

Kılıçdaroğlu: Kemal'in Sakinliği, Recep'in Öfkesini Yenecek"

*chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisince düzenlenen "Büyük İstanbul Mitinginde" vatandaşlara seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyük İstanbul mitingi Zeytinburnu Kazlıçeşme meydanı'nda yapıldı. Miting alanı tamamen doldu. CHP'liler sıcak havaya rağmen, mitinge yoğun ilgi gösterdi. Partililere göre alanda 500 bin kişi toplandı. Öğle saatlerinden itibaren sıcak havada Genel Başkan KIlıçdaroğlu'nu bekleyen bazı partililer baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenlere ilk müdahaleyi miting alanında bekleyen sağlık görevlileri yaptı. Çok sayıda sanatçı da CHP'nin Kazlıçeşme mitingine ilgi gösterdi. Aralarında Selda Bağcan, Belkıs Akkale, Edip Akbayram ve Onur Akın'ın da olduğu sanatçılar sahneye çıkarak, kalabalığa şarkı söyledi.

Edip Akbayram, Onur Akın ve Selda Bağcan Başbakan Erdoğan'ın sanatçı müsveddeleri sözüne gönderme yaparak, eleştiride bulundu. Onur Akın, Hopa'daki olaylarda yaşamını yitiren Metin Lokmancı'yı da andı. Sanatçıların bu sözleri kalabalıktan yoğun alkış aldı. Saat 17: 00'de miting alanına gelen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yoğun ilgiyle karşılandı. Eşiyle birlikte kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu mitinge katılanları selamladı. İstanbul milletvekili adaylarının tanıtımının ardından Kılıçdaroğlu çifti beyaz güvercin uçurdu.

KEMAL'İN SAKİNLİĞİ, RECEBİN ÖFKESİNİ YENECEK"

Konuşmasına merhaba İstanbul diyerek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "bütün engellemelere rağmen" ifadesini kullanarak miting alanını dolduran CHP İstanbul Örgütüne teşekkür etti. "12 Haziran'da Recep beyi yolcu edeceğiz " diyen Kılıçdaroğlu, "Kemal'in sakinliği, Recep'in öfkesini yenecek" şeklinde konuştu.

"DİŞLERİNİ SÖKECEĞİM ONUN"

Başbakan Erdoğan'ın Adana mitinginde kendisini İsrail'in adamı olmakla suçladığını hatırlatan CHP Lideri, "Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı bu değil miydi ' Gidip Amerika'da büyük Yahudi ödülünü alan o değil miydi' Dişlerini sökeceğim onun. Hiç endişe etmeyin. Bu değil miydi ' Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken, Amerikan askerlerine başarı dileyen bu değil miydi '" diye konuştu. Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesini indireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: " Sözde vatansevermiş. Hadi canım sende. Sen Mavi Marmara gemisini gönderirken, kendi Milletvekillerin binmek isterken neden bırakmadın' Niye onun mücadelesini yapmadın o zaman? Bize bir şey söyleyemez. Bizim geçmişimiz temiz. Biz kul hakkı yemedik.

"HOPA'YI SAVAŞ ALANINA ÇEVİREN ERDOĞAN'IN ÖFKESİDİR"

Hopa'da yaşananları da değerlendiren CHP Lideri, gazetecilerin kendisinden bir değerlendirme istediğini ve kendisinin de 'her siyasal partinin propaganda çalışması yapmasına izin vermek gerekir' dediğini hatırlattı. Hopayı savaş alanına çevirenin Başbakan Erdoğan'ın öfkesi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Ölen emekli öğretmenin adını bile anmak istemediğini söyledi. Ölen insanın arkasından konuşulur mu? Bunların inancına bakın. Olayı duyduğumda o aileye de aradım. Arabadan düşen polis kardeşimizin ailesini de aradım. Bizdeki insan sevgisine bak. Onun söylediklerine bak. " şeklinde konuştu.

RENKLİ PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Miting alanında açılan ve zaman zaman da Kılıçdaroğlu'nun konuşması esnasında okuduğu renkli pankartlar dikkat çekti. "Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olamaz ", "Hepimiz eşkıyayız ", "Ampülleri sola döndürerek söndürün ", Devrimci Kemal, İşçi Kemal, Metin öğretmen eşkıya değil, insan yazılı pankartların yanı sıra CHP Adalar İlçe örgütünün açtığı Ermenice teşekkür pankartı, alanda yer aldı. Konuşmasını kısa tutan Kılıçdaroğlu alandan yine partililerin ilgisi altında güçlükle ayrılırken, Kazlıçeşme meydanı yarınki AK Parti mitingi için hazırlıklar başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title