Haberler

Kılıçdaroğlu: "İş Adamları CHP Ekonomiyi Yönetebilir mi Kaygısıyla Bakarlardı"

İSTANBUL (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte iş dünyasında biraz mesafeliydik.

İSTANBUL (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte iş dünyasında biraz mesafeliydik. İş dünyası CHP'liler acaba ne yaparlar ekonomiyi yönetirler mi yönetemezler mi? Diye bize kaygıyla bakarlardı" dedi.

Avcılar Hilton Otel'de düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı yemeğine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Abdullatif Şener, Ali Müfit Gürtuna ve birçok iş adamı ile siyasetçi katıldı. Kılıçdaroğlu, yemekte iş adamları tarafından ekonomi ve iş dünyasının sorunları hakkında yapılan değerlendirmeleri dinledi.

Gecede bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Burada, nasıl ki ulusal Kurtuluş savaşı sırasında güç birliği yaptıysak, hiçbir ayrım yapmadan ortak bir hedefe kilitlendiysek ülkenin bağımsızlığı için ülkenin büyümesi kalkınması için bir araya geldiysek yeniden bir araya gelme zamanıdır. Cumhuriyet'i hukukun üstünlüğü ve demokrasiyle daha görkemli bir hale getirebiliriz. Farklı düşüncelere saygı göstermek zorundayız. Farklı düşünceler bir toplumun temel dinamikleridir. Eğer farklı düşünceleri kendi aramızda tartışırsak toplumun ne kadar hızlı ilerlediğini de göreceğiz" dedi.

"BİLGİ ÜRETMEYEN TOPLUMUN BÜYÜME ŞANSI YOK"

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle sürdürdü:

"İşin özü şu; bilgi toplumunu yakalayamazsanız, üniversiteleriniz bilgi üretmezse kusura bakmayın biz kalkınırız diye kimse bir laf etmesin. Bilgi üretmeyen toplumun büyüme şansı yoktur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte belki iş dünyasında biraz mesafeliydik. İş dünyası biraz kaygıyla mesafeli bakardı. Bu CHP'liler acaba ne yaparlar ekonomiyi yönetirler mi yönetemezler mi? Bunlar gelirse bir şey olur mu? Diye bize kaygıyla bakarlardı. Şunu açık ve net söyleyeyim artık ekonominin dinamosu özel sektördür. Özel sektörün olağan üstü gücü vardır. Ama bu gücü katma değeri yüksek ürünle pekiştirmesi lazım. Eğer bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü yeniden getirebilirsek bizim sanayici Türkiye'yi uçurur. Yabancı sermayede gelir. 40-50 milyar dolar niye gelmesin. Eğer işbirliği, gönül birliği yapabilirsek geçmişi bir tarafa bırakıp geleceğimizi ve çocuklarımızı düşünüyorsak emin olun bu ülkede her şeyi yapabiliriz. Daha güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Kaygılardan arınmış geleceğe umutla bakan huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Hata yaptığımız zaman çıkıp özür dilemesini de bilecek gerektiğinde siyasetçi. Siyasetçi gerektiğinde hata yapıyorsa çekilecek. Eğer biz bunları yapabilirsek ki yapabiliriz ben inanıyorum buna. Yapabilirsek çok şeyi başaracağız. Türkiye kısa süre içerisinde kişi başına geliri 25-30 bin dolar olabilir. Türkiye bir çekim merkezi olabilir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Avcılar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title