Haberler

Kılıçdaroğlu: ''Fındığın Borsasını Türkiye''de Kuracağız''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin fındık üretiminde bir numara olduğunu, fındık üreticisinin alın terinin değerini vereceklerini belirterek, "Fındığın fiyatı neden Türkiye'de belirlenmez de Hamburg'da belirlenir? Fındığın borsasını Türkiye'de kuracağız. Karadeniz'de olacak" dedi.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde "Taşeronlaşmaya Dur De" mitinginin ardından yarın ki programı için Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne giden Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'nin Akçakoca İlçesi girişinde yüzlerce partili tarafından karşılandı. Parti otobüsünden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu yaklaşık 300 araçlık konvoyla ilçe merkezine gitti. Otobüsten inerek Cumhuriyet Meydanı'na yürürken vatandaşlarla selamlaşan Kılıçdaroğlu, meydandaki bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet edip çay içti.

Havanın kararmasına rağmen meydanda parti otobüsünün üzerinden konuşan Kılıçdaroğlu, "Biraz önce çay ocağında 78 yaşında bir amca 'Fındığın sonu ne olacak?' diye sordu. Buradan ona sesleniyorum; Hiç meraklanma, fındığı da çözeceğiz. Fındık da sormamız gereken soru şu; Fındıkta bir numarayız. Fındığın fiyatı neden Türkiye'de belirlenmez de Hamburg'da belirlenir? Fındığın borsasını Türkiye'de kuracağız. Karadeniz'de olacak. Fındık üreticisinin alın terini koruyacağız. Birilerine peşkeş çektirmeyeceğiz. Fındık üreticisinin alın terinin değerini vereceğiz" dedi.

İktidarları döneminde milletin zenginliğinin esas olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz Ecevit'in geleneğinden geliyoruz. Amerikalılar 'Afyon ekmeyeceksiniz' dedi ama o 'Sen kim oluyorsun' dedi. Onlar hep ceplerine çalıştılar. Biz sizin için çalışacağız. Onların bütün yakınları köşeyi döndü. Bizim dönemimizde millet köşeyi dönecek. Milletin zenginliği esas olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra parti otobüsüne binerek Ereğli'ye gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title