Haberler

Kılıçdaroğlu 'Engelliler Yaşamda' Etkinliğine Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal devleti güçlü kılmak için engelli vatandaşlara çalışabilecekleri ortamın sağlanması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal devleti güçlü kılmak için engelli vatandaşlara çalışabilecekleri ortamın sağlanması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 'Engelliler Yaşamda' adlı etkinliğe katıldı. Etkinliğe Kılıçdaroğlu'nun yan sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,çeşitli sivil toplum örgütü üyesi ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

'SOSYAL DEVLET ENGELLİYE İŞ BULAN DEVLETTİR'

İşitme engellilerden oluşan koronun İstiklal Marşını söylemesiyle başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Sosyal devletin engelli vatandaşları koruyan ve iş bulan devlet olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Engelli çalışacak, sigortalı olacak, zamanı gelecek emekli olacak. Kimseye muhtaç olmadan rahatlıkla yaşayacak. Engelliye iş olanağını mutlaka sağlamalıyız. Engelli sosyal devletin üzerine titremesi gereken bir kişidir. Sosyal devlet engelliyi koruyan, örgütlenmeyi sağlayan devlettir. O halde sosyal devlet engelliye iş bulan devlet demektir. Sosyal devleti güçlü kılacaksak engelliye çalışabileceği ortamı hep birlikte sağlayacağız.Hepimizin ortak çabası engellilerin iş sahibi olacağı, çalışabileceği bir yapıyı hep birlikte ayağa kaldırmaktır. Bunun çabasını harcıyoruz. Belediye başkanlarımız bu konuda çaba harcıyorlar. Onların okumaları için işitebilmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

CHP'nin engelliler için her türlü çabayı gösterdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu 'Yasaların engelliler çalışacaktır' dediği alanlarda engellilerle dolduracaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Engelli kardeşlerimin en büyük arzularından biri de iş yaşamına katılmalarıdır. 1 milyon 800 bini aşan engelliden çalışabilir durumda olan engelliden çalışabilenlerin sayısı son derece sınırlıdır. Kamuda çalışması gereken 44 bini aşkın engelli kadrosu var. Şu anda ancak 23 bini dolu. Yasaların engelliler çalışacaktır dediği alanları engellilerle dolduracağız" diye konuştu.

'ORTAK SES ÇIKARIN'

Kılıçdaroğlu konuşmasında engellilerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarına seslenerek, birleşmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, "Sizlerden bir isteğim var çok dağınık yapınız var. Çok sayıda derneğiniz var. Birleşin güç olun. Yaklaşık 8 buçuk milyon engellimiz var. 8 buçuk milyon engellimiz ortak ses çıkarabilirse, hiçbir siyasal parti o sese kulaklarını tıkayamaz. Ortak ses çıkarın göreceksiniz bütün talepleriniz siyaset kurumu tarafından yerine getirilecektir" dedi.

Doğa Rutkay ve Ali Ulusoy'un sunuculuğunu yaptığı etkinlikte sanatçı Metin Şentürk kısa bir konuşma yaptı. Şentürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na engellilere olan desteğinden ötürü teşekkür etti. Etkinlikte engellilerden oluşan Bremen Mızıkacıları Ritim Grubu yaptıkları gösteriyle salonu coştururken, etkinliğe katılan sanatçılar Hakan Aysev ve Hüseyin Turan da mini konser verdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu etkinliğin son bölümünde tiyatro ve sinema sanatçısı Altan Erkekli'nin moderatörlüğünde 5 engellinin sorularını yanıtladı. - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Kemal Kılıçdaroğlu Bihlun Tamaylıgil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title