Haberler

Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Uysal ile Görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana yapılan saldırı, daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir ama her şeye karşı sağduyumuzu korumak zorundayız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana yapılan saldırı, daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir ama her şeye karşı sağduyumuzu korumak zorundayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DP Genel Başkanı Uysal, Kılıçdaroğlu'nun maruz kaldığı saldırıyla ilgili hem geçmiş olsun dileklerini iletmek hem de bu vesileyle ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi iklimi değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Üzülerek ifade ediyorum, Türkiye'de demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Siyasi rekabetin partilerin arasındaki meşru çizgilerin bilerek silinmeye çalışıldığı dönemin içerisindeyiz. Tüm bunlara rağmen Türkiyemiz bir yerel seçimi geride bıraktı. Acılarda bile bir araya gelemez hale getirilmek istenen ortak paydayı, ortak değerleri siyasi alanda bir rekabet unsuru haline getirmek istenildiğini görüyoruz. Hepimizin ortak çabası, Türkiye'nin meselelerini demokratik kanallara aktarabilmesini sağlamaktır. Terör ve şiddet başta olmak üzere bunun da ötesinde Türkiye'de TBMM'de ikinci büyük kurula sahip bir siyasi partinin genel başkanının uğradığı böyle bir saldırı neticesinde bütün unsurların ortak bir tavır, ortak bir değer yargısını ortaya çıkarması gerekir. Bizler netice itibariyle demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan siyasi partiler ve aktörler olarak bu tür dayanışmaları önemsiyoruz. O açıdan bugün genel başkana, kendisinin şahsında tüm Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Uysal ve arkadaşlarına teşekkürlerini ileterek, "Gerçekten de toplum olarak fazla gerildik. Tasada ve kıvançta beraber olan toplumlar, halklar, milletler huzur içinde yaşarlar. Dolayısıyla biz farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, tasada ve kıvançta beraber olmalıyız. Beraber şarkılar söylemeliyiz, beraber sevinmeli, beraber üzülmeliyiz, sevinçlerimizi çoğaltmalıyız. Bana yapılan saldırı, daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir ama her şeye karşı sağduyumuzu korumak zorundayız. Toplumu fazla germemek zorundayız. Ben her seferinde bir şekliyle ifade ediyorum. Ben bu memleketin ferasetine, sağduyusuna güveniyorum. Bütün bu gerginlikleri aşacağız. Türkiye'ye yeniden huzurun gelmesi, bizim siyasi söylemimizle yeniden Türkiye'ye baharın gelmesi için çaba harcayacağız. Bahar geldi, o baharı bütün Türkiye coğrafyasına yayacağız. Bizim temel hedeflerimizden birisi budur" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun, "Saldırganın serbest bırakılması ve fotoğraflarda görüldüğü gibi ziyaret edip elini öpenlerin olmasıyla ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz" yanıtını verirken, "Süleyman Soylu'nun yalan rüzgarı açıklamasıyla ilgili değerlendirme yapar mısınız?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Açıklamaların ardından bir vatandaşın isteğini kırmayan Kılıçdaroğlu, vatandaş ile selfie çekildi, başka bir vatandaşın hediye ettiği çiçeği de kabul etti. Parti Genel Merkezi bahçesindeki Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'taki saldırıda hasar gören aracı dikkat çekti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Demokrat Parti Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title