Haberler

Kılıçdaroğlu Btp'yi Ziyaret Etti

Kılıçdaroğlu: "İsim bazında hiçbir görüşme şu ana kadar yapılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İsim bazında hiçbir görüşme şu ana kadar yapılmadı. Cinsiyet konusunda da hiçbir görüşme yapılmadı. Sadece cumhurbaşkanının nitelikleri konusunda görüşmeler yapıldı ve bu konuda görüşler alındı" dedi.

Kılıçdaroğlu, beraberindeki Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray ile ziyaret ettiği Bağımsız Türkiye Partisinde (BTP) Genel Başkan Haydar Baş ve yöneticilerle görüştü.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, geniş bir toplumsal uzlaşma ile cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin Türkiye'nin çıkarına olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Genel Başkan ve arkadaşları, ön çalışma yapmışlar, bize yazılı metin verdiler, bu nedenle kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Umuyorum önümüzdeki süreç içerisinde BTP'nin de kabul edeceği, destekleyeceği bir cumhurbaşkanı adayını çıkarmış oluruz."

BTP Genel Başkanı Baş da çok faydalı bir görüşme olduğunu dile getirerek, "laik, demokratik hukuk devletinin yapılanmasının kuvvetler ayrılığı esasına göre" olması gerektiğini söyledi.

Baş, seçilecek cumhurbaşkanının toplumun her kesimini kucaklayacak bir kimliğe sahip olması gerektiğini ayrıca milletin değerleriyle birleşmesi ve devletin kurumlarını sahiplenmesi gerektiğini de kaydetti.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı için öne çıkan bazı isimlerin hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, "İsim bazında hiçbir görüşme şu ana kadar yapılmadı. Cinsiyet konusunda da hiçbir görüşme yapılmadı. Sadece cumhurbaşkanının nitelikleri konusunda görüşmeler yapıldı ve bu konuda görüşler alındı. Sayın Baş da ifade etti, demokrasiye inanmış, güçler ayrılığına inanmış, cumhuriyetin değerlerine halkın değerlerine saygı duyan bir cumhurbaşkanı adayı profili çizdi. Bu çerçevede biz de çalışmalarımızı yapıyoruz, özel bir isimlendirme yapılmadı. Zaten bunu yapmak şu aşamada doğru da değil" yanıtını verdi.

Baş da "Sizin aklınızdan geçen bir isim var mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu'na isim belirlemede biraz geç kalındığını söylediğini aktardı.

Baş, "Bana dediler ki 'şayet sizleri dinlemeden biz bir aday ortaya koymuş olsaydık, bu görüşmenin bir manası olmayacaktı.' Ben de aynı görüşe sonradan katıldım, şu anda görüşümüzü beyan edersek, halkı yönlendirmiş oluruz, o yüzden ben de şahsen gönlümde olanı dilimle söyleyemiyorum" açıklamasında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan Toprak Haydar Baş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title