Haberler

Kılıçdaroğlu: "Bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar" -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Son operasyonlar, Balyoz ve Ergenekon'da veya o operasyonlar sonrasında hazırlanan sahte belgelere veya insanlara yapılan haksızlıklara yönelik değil. Bu operasyonun temel amacı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi ile 4 bakanı. Devleti soyup soymaları ve bu soygunun ortaya çıkarılmasına karşı yapılan bir karşı operasyondur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Son operasyonlar, Balyoz ve Ergenekon'da veya o operasyonlar sonrasında hazırlanan sahte belgelere veya insanlara yapılan haksızlıklara yönelik değil. Bu operasyonun temel amacı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi ile 4 bakanı. Devleti soyup soymaları ve bu soygunun ortaya çıkarılmasına karşı yapılan bir karşı operasyondur" dedi.

Kılıçdaroğlu, Mezitli Belediyesi'ni ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin emniyetteki "paralel yapı" operasyonuyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, son 5 yılda Türkiye'de derin bir huzursuzluk olduğunu savundu.

Bu huzursuzlukların toplumun hemen hemen her kesiminde ciddi bir endişe ve kaygı oluşturduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Son operasyonlar, Balyoz ve Ergenekon'da veya o operasyonlar sonrasında hazırlanan sahte belgelere veya insanlara yapılan haksızlıklara yönelik değil. Bu operasyonun temel amacı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi ile 4 bakanı. Devleti soyup soymaları ve bu soygunun ortaya çıkarılmasına karşı yapılan bir karşı operasyondur. Bu bizi rahatsız ediyor. İşin doğrusu bu. Bir ülkenin başbakanı, ailesiyle beraber gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmışsa, bu ülkenin başbakanı ailesiyle beraber bunun hesabını vermekten kaçıyorsa, bir ülkenin başbakanı ailesiyle beraber adaletin önüne çıkmaktan korkuyorsa o insan siyaset yapamaz, yapmamalıdır."

Ahlaki değerleri yüksek olan toplumlarda insanların siyasetten çekilmesi, aklanması ve ardından tekrar siyasete gelip devam etmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hem aklanmayacaksınız, hem kirliliğinizi sürdüreceksiniz, hem de sizin yolsuzluklarınızı ortaya çıkaranlara karşı operasyon yapacaksınız. Bu bizi rahatsız ediyor" dedi.

Türkiye'deki hukuk sistemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları aktardı:

"Hukuk devleti diyoruz, gözaltı süresi doldu ya tutuklarsınız ya serbest bırakırsınız. Sizin yasa dışı olarak bunları daha fazla uzun süre gözaltında tutmaya hakkınız var mı? Bunu yapamazsınız, hukuk devletinde bunlar olmaz. Hukuk devleti bugün benim için var yarın onun için var. Bir grup toplantısında söylemiştim 'Adaletin kantarını bozmayın. Bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar.' Gün gelir bunları da tartacak, bunlar istediği yere kaçsınlar, bu mümkün değil, bu tabloyu Türkiye'nin kaldırması mümkün değil. Bu kadar ahlaksızlığa bu toplumun tahammül etmesi de mümkün değil. Yolsuzluğa batmış bir insanı, hala belli insanların üzerine baskı kurarak o baskıları sürdürerek topluma adalet dağıtacaksa bunun adı adalet değildi, onun adı diktatörlüktür. Dikta yönetimlerine özgü bir uygulamadır."

Yargının kararını verirken siyasi otoritenin beklentilerine göre değil vicdanına göre vermesi gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yargıç kararını vicdanıyla vermeli. Eğer bir hakim vicdanıyla karar verirse bir sorunumuz yok, vicdanıyla karar değil de Erdoğan'dan gelen talimata göre karar verirse o mahkeme, mahkeme değildir. O mahkemenin adı geçmişte sıkıyönetim mahkemesiydi, ondan sonra devlet güvenlik mahkemesi oldu, ondan sonra özel yetkili mahkeme oldu. Bakın bunları hiç birisinde değişmeyen tek kural vardı, o kural da şudur; siyasi otoritenin verdiği talimata göre hakim kararıdır. Bunun için bu mahkemeler adalet dağıtan mahkemeler değildir."

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title