Haberler

Kılıçdaroğlu: Biz Uzlaşmak Zorundayız Kavga Etmek Değil

"ben Referandum Sürecinde Anayasayı da Anlattım İşsizliği de Anlattım Yeri ve Zamanı da Gelince Başbakan'a da Yanıt Verdim.

"Ben referandum sürecinde anayasayı da anlattım işsizliği de anlattım yeri ve zamanı da gelince Başbakan'a da yanıt verdim. Bunun horoz dövüşü gibi o söyledi sen söyledin noktasına getirilmesini doğru bulmuyorum. Biz uzlaşmak zorundayız kavga etmek değil"

"Türkiye'nin zamanı kayboluyor. Bu demokrasinin yolu siyaseti çağdaş demokrasiye oturtmaktır. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Siyaseti bir yerden alıp bir yere getireceğiz ."

"İş Bankasından bize beş kuruş para gelmedi. Vasiyete göre toplanan paralar Atatürk'ün hissesine düşen paralar. Bu paralarTürk Dil Kurumuna gider; Atatürk'ün manevi kızına gider. Bu aylık da bize gelmez. Bu paralar bize gelmedi. Atatürk'ün hissesini temsil eden bir görevimiz var.Bizim görevimiz bankacılık değil. Onların kendi kültürleri vardır. "

?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası'nda konuşmasının ardından sanayicilerin sorularını yanıtladı

"İKTİDAR OLMAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, "Daha fazla konuşacağız daha fazla dertleşeceğiz. Bizim ağzımızdan kendi çözüm önerilerimizi onlara anlatacağız. Bu bizim temel çalışma prensibimiz olacak. Halkımızın sağduyusuna güvendiğimiz sürece iktidar olmamamız mümkün değil. "dedi.

Din eksenli etnik kimlikli bir siyasetin olmaması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Buna da dikkat edeceğiz. Eğer inançları siyasetin odağına koyarsanız ağzınızla kuş tutsanız da bir sonuç elde edemezsiniz. İnsanların etnik kimliğine ve inancına saygı göstereceğiz. Ama diyeceğiz ki senin yoksulluğunu gidermek için burada duracağız. Sana inancın ve etnik kimliğin ne olursa olsun saygı göstereceğim. Bu kararlılıkta gidersek sorunu çözeriz. Bunun için bir kez değil iki kez değil birçok kez gitmemiz lazım "diye konuştu

"SICAK PARADA BREZİLYA MODELİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ"

Kılıçdaroğlu, kısa adı HES olan Hidroelektrik Santrali projeleriyle ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, "Doğal güzelikleri insanlık tahrip edemez. Eğer biz onları tahrip edeceksek kedi doğamıza ve çocuklarımızın geleceğine ihanet etmiş oluruz. İnsanın da doğanın bir parçası olduğunu kabul edersek onları korumalıyız. Yuvarlakçay örneğini vereyim ben Muğla'dan. Asırlık ağaçları kestiler. Köylüler sahip çıktılar. İnsanlar kendi doğalarına sahip çıktılar. Biz hala Ilısu'ya barajın nasıl yapacağız onu tartışıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Yılda 3.5 milyar dolarlık bir enerjiye yatırım yapmayan bir ülkenin enerjisi gelişemez. Asıl yenilenebilir enerji kaynakları duruyor. Bunları bir an önce harekete geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında sanayicilerin sıcak parayla ilgili sorularına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, sıcak para konusunda Brezilya modelini örnek gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Brezilya örneğini izlemenizi istiyorum. Ülkede kaldığı sürece para, faiz ödenecek demiş. Brezilya'nın rakamlarına göre sıcak para ülkede daha uzun süre kalmaya başlamış "dedi.

Kılıçdaroğlu, ekonomik kararlara da vurgu yaparak, "Bu tür kararlar ürkütmeden alınmak zorundadır. Taraflarla konuşarak alınmak zorundadır" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ŞİKAYETİ NE ?

Referandum sırasındaki konuşmalardan şikayetçi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bir yere gidiyorsunuz. Gazeteciler Başbakan bunu söyledi ne diyeceksiniz diye soruyor. Siz ne derseniz deyin o cevaplar o akşam televizyonda. Bizim de sorunumuz bu kendi durumumuzu yeteri kadar anlatamıyoruz. Belki reyting kaygısıyla bu yapılıyor. Bu habercilerin işi bizim işimiz değil. Ben referandum sürecinde anayasayı da anlattım işsizliği de anlattım yeri ve zamanı da gelince Başbakan'a da yanıt verdim. Bunun horoz dövüşü gibi o söyledi sen söyledin noktasına getirilmesini doğru bulmuyorum. Biz uzlaşmak zorundayız kavga etmek değil. Türkiye'nin zamanı kayboluyor. Bu demokrasinin yolu siyaseti çağdaş demokrasiye oturtmaktır. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Siyaseti bir yerden alıp bir yere getireceğiz "şeklinde konuştu.

"KENDİ PARTİMİZ İÇİNDE DE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ "

Kılıçdaroğlu, cari açığın azaltılmasıyla ilgili de konuşarak, sanayicilere gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu, "Niye dedik bütçeyi sanayiciye teslim etmemiz lazım. Sanayici üretir ama sanayicinin bir diğer temel özelliği zorunlu olarak yaratıcıdır. Çünkü sanayici rekabet etmek zorundadır. Ekonominin kamu görevlisidir sanayici insanı için ülkesi için çalışır ve üretir" dedi. Cari açık ile ilgili katma değer üretmek zorunda olunduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Katma değeri yaratmak zorundayız. Katma değeri yaratıarak önemli aşamalar kaydederiz" dedi. Kılıçdaroğlu, bazı sanayicilerin "Kemal Bey sadece sen konuş "cümlesine de cevap vererek, "Kemal Bey sadece sen konuş diyorlar. Yanlışımız buradan başlıyor. Aklımız varsa mantığımız varsa konuşacağız. Konuşmaktan korkmayacağız. Herkes konuşacak ama bir disiplin içinde olacak. Ben bunu getirmek istiyorum. Ben konuşayım başka kimse konuşmasın bu anlayış yanlış Kendi partimiz içinde de demokrasiyi getireceğiz. Diğer partilere de bunu getireceğiz Demokrasiye örnek olacağız. "dedi.

" BU PARALAR BİZE GELMEDİ "

Kılıçdaroğlu, CHP ile İş Bankası arasında bir bağlantı olduğu eleştirisne yönelik de konuştu. Kılıçdaroğlu, "İş Bankasından bize beş kuruş para gelmedi. Vasiyete göre toplanan paralar Atatürk'ün hissesine düşen paralar. Bu paralarTürk Dil Kurumuna gider; Atatürk'ün manevi kızına gider. Bu aylık da bize gelmez" dedi.

CHP'ye zaman zaman "Siz bu paraları ne yaptınız ? "diye sorulduğunu hatırlalan Kılıçdaroğlu, "Bu paralar bize gelmedi. Atatürk'ün hissesini temsil eden bir görevimiz var. Bizim görevimiz bankacılık değil. Onların kendi kültürleri vardır" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda sektörel ve bölgesel teşviklere de değinen Kılıçdaroğlu, "Eğer siz 49 ili birden teşvik kapsamına alır ve 49 il içinde de Afyon, Uşak ve Düzce olursa kimse gidip Şırnak'ta yatırım yapmaz. Teşvikler önce amaca hizmet etmelidir. Teşviğin amacına ve gerçekleşmesine önem vermek zorundayız. Biz yanlış uyguladığımız için bir türlü sonuca ulaşamıyoruz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title