Haberler

Kılıçdaroğlu: Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Önce İnanamadım Arkadaşlara Gerçekten mi Diye Sordum (3)

(CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA İLİŞKİN) "HAYIR ONLARI UNUTUN. ADAY FALAN YOK UNUTUN""ERDOĞAN, 'KENDİ PARTİSİNE VE MHP'YE TALİMAT VERİYOR.

(CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA İLİŞKİN) "HAYIR ONLARI UNUTUN. ADAY FALAN YOK UNUTUN"

"ERDOĞAN, 'KENDİ PARTİSİNE VE MHP'YE TALİMAT VERİYOR. İÇTÜZÜĞÜ BERABER YAPALIM, YAPACAĞIZ' DİYE"

"GENEL KURMAY BAŞKANI İLE MİT MÜSTEŞARI DARBE  KOMİSYONU'NA GELİP BİLGİ VERMİYOR? HÜKÜMET İSTEMİYOR"

"ERDOĞAN'NIN GELİP KOMİSYONA BİLGİ VERMESİ LAZIM. SEN 3 UÇAĞI NİYE 3 AYRI HAVALİMANINDA TUTUYORDUN?"

"2019'DA HERKESE ANLATARAK BU TABLOYU DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, "2019'da herkese anlatarak bu tabloyu değiştireceğiz. Biz bu anayasa değişikliğine hayır diyoruz. Gayri meşru diyoruz ama yürürlüktedir. Buna karşı uyum yasalarına karşı hayır diyeceğiz" dedi.

"ERDOĞAN, 'KENDİ PARTİSİNE VE MHP'YE TALİMAT VERİYOR. İÇTÜZÜĞÜ BERABER YAPALIM, YAPACAĞIZ' DİYE"

Kılıçdaroğlu, "İçtüzüğü değiştirecekler. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi partisine ve MHP'ye talimat veriyor. İçtüzüğü beraber yapalım, yapacağız diye. Ne zamandan beri bir partinin genel başkanı diğer bir partiye talimat verir. Talimat aldılar hiç ses yok siz bize talimat veremezsiniz demeleri lazım. Davet ayrı talimat ayrı. Talimat veriyor. Bu demokrasi adına benim içime sinmiyor. Ama değiştireceğiz. Referandum sürecine onların bir buçuk puana ihtiyaçları vardı. YSK'daki çete yüzünden gelip aldılar. Bu toplumun vicdanına güveniyorum tepki vereceklerdir" açıklamasında bulundu.

(CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA İLİŞKİN) "HAYIR ONLARI UNUTUN. ADAY FALAN YOK UNUTUN"

Kılıçdaroğlu, "2019 Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Hayır onları unutun. Aday falan yok unutun. Demokrasiyi, hakkı, hukuku savunanlar elbette 2019'da daha güçlü bir parlamento için mücadele edecek gereğini yapacağız. Gayri meşru olduğunu anlatmamız tarihe not düşmemiz lazım. Uyum yasalarına katılacağız. CHP'nin nasıl karşı çıktığını görmeliler. Gelecek kuşağa nasıl anlatacağız aksi takdirde" diye konuştu.

"BU DARBE ÖNGÖRÜLEN BİR DARBE. ÖNLENMEYEN BİR DARBEYDİ"

15 Temmuz darbe girişimi için neden 'kontrollü darbe' tanımını kullandığına ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Bu darbe öngörülen bir darbe. Bu darbe önlenmeyen bir darbeydi. Darbe sonrasında sonuçlar kullanıldı.

SOKAĞIN VE SARAYIN 15 TEMMUZ'U DİYE İKİYE AYIRMAMIZ LAZIM

Sokağın ve sarayın 15 Temmuz'u diye ikiye ayırmamız lazım. Sokağın 15 Temmuz'una söyleyecek sözümüz yok. İnsanlar canları kanları ile darbeyi engellediler. TBMM'de aynı şekilde darbeyi  püskürttü.

GENEL KURMAY BAŞKANI İLE MİT MÜSTEŞARI DARBE  KOMİSYONU'NA GELİP BİLGİ VERMİYOR? HÜKÜMET İSTEMİYOR

Ben de darbeye kaşıyım; herkes karşı. Peki neden darbenin üstü kapatılmaya çalışılıyor? Neden sorulara cevap verilmiyor? Öyleyse ben buna elbette 'kontrollü darbe' derim. Başka bir tanımı varsa söyleyin onu söyleyelim. Neden sayın Genel Kurmay Başkanı ile MİT Müsteşarı Darbe  Komisyonu'na gelip bilgi vermiyor? Davet edildikleri halde niçin gelmiyorlar? Kim göndermiyor? Bir bürokrat, siyasi otorite git derse herhalde gidecektir. Gitme diyor. Bir soru gelir ya açık verirsen ne olur? Gitme diyor gelmediler. Hükümet istemiyor. Asla tiyatro demedik, diyemeyiz. Böyle bir saçmalık olamaz. Sokağın 15 Temmuz'u tartışılmaz. Sarayın 15 Temmuz'unu konuşuyoruz. Darbeyi soruşturan savcı görevden alındı. Darbeciler kendilerine zırh hazırlıyorlar ileride yargılanmasınlar diye. "

"ERDOĞAN'NIN GELİP KOMİSYONA BİLGİ VERMESİ LAZIM. SEN 3 UÇAĞI NİYE 3 AYRI HAVALİMANINDA TUTUYORDUN?"

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'nın gelip Komisyona bilgi vermesi lazım. Benim şu soruma cevap vermesi lazım. Sen 3 uçağı niye 3 ayrı havalimanında tutuyordun? Ne zaman tuttun bunları? Enişten mi söyledi 3 ayrı havaalanında uçağı tut diye? diye sordu.

Hakime TORUN / ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title