Haberler

Kılıçdaroğlu: Ben Bunları Silkeleyeceğim, Siz Meraklanmayın

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Eğer huzur içinde yaşayan ve her kuruşun hesabını yurttaşa veren bir Türkiye istiyorsanız adresinizi değiştirin." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer sizler temiz, huzur içinde yaşayan bir Türkiye, her kuruşun hesabını yurttaşa veren bir Türkiye istiyorsanız adresinizi değiştirin. Adres halkın partisi, adres CHP, adres Mustafa Kemal'in partisi" dedi.

Kılıçdaroğlu, Akşehir ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Akşehirlilerin kendisini çok güzel karşıladığını belirterek "İnşallah bir sonraki sefere Akşehir'e başbakan olarak geleceğim, burayı il yapacağım" ifadesini kullandı.

Dedesinin türbesinin Akşehir'de bulunduğuna, kendisinin de Akşehirli olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de temiz, kul hakkı yemeyen siyaseti, kadın erkek eşitliğini, esnafın, çiftçinin alın terinin karşılığını bizim partimiz verebilir. Bakanların çocuklarının yatak odalarında paralar çıkmasın istiyor musunuz? O zaman ayın 30'u geliyor. Sandığa gideceğiz, ama nasıl? Omuz omuza, kol kola, bayram havası içinde gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu.

AK Parti'ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Eğer bir ülkede başbakanın oğlunun evinde milyar dolarlar olursa, orada durup düşüneceğiz. Dört bakanın çocuklarını yatak odalarında para kasaları olursa, orada durup düşüneceğiz. Ben hükümeti eleştiriyorum diye onlar sakın kendi üstlerine alınmasınlar. Ben o yurttaşlarıma saygı gösteriyorum. Onlar demokrasinin gereğini yaptılar. Gittiler sandığa, söz verdi çünkü onlar. Dediler ki: 'Bize oy verin yolsuzluğu engelleyeceğiz" onlar da oy verdi. 'Oy verin yasakların kaldıracağız, güzel ve özgür bir Türkiye kuracağız' dediler. 17 Aralık'ta maskeleri düştü, gerçekler göründü. Şimdi ben o yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum: Eğer sizler temiz, huzur içinde yaşayan bir Türkiye, her kuruşun hesabını yurttaşa veren bir Türkiye istiyorsanız adresinizi değiştirin. Adres halkın partisi, adres CHP, adres Mustafa Kemal'in partisi. Garibin hakkını koruyacağız ve kendi çocuğumuza sahip çıktığımız gibi onların da hakkına sahip çıkacağız. Onları namerde muhtaç etmeyeceğiz."

Bugün Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bugün bizim onurumuz ve gururumuz olan şehitler günü.. Çanakkale'de dedelerimiz kucak kucağa can verdiler. Onlar bize güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiler. Çocuklarımız özgür ve bağımsız bir ülkede yaşasın diye. Şanlı bayrağımız göklerde, bizim bakışımızla ve huzurumuzla dalgalansın diye. Biz onların çocukları olarak bir sorumluluk altındayız. Biz de çocuklarımıza, çok daha güzel bir ülke bırakmak zorundayız. Daha iyi, çalışkan dürüst ve temiz bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bunun için ben söz veriyorum. Siz de söz veriyor musunuz? Hanım kardeşlerime sesleniyorum: Düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu. Ama onu elinden aldım. Şimdi ister başı açık, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Ama onlardan şunu istiyorum: Çocuğunuza sahip çıktığınız gibi ülkeye de sahip çıkın. Çünkü ülkemiz çok güzel bir ülke. Hırsızların elinde kalmasın, düzgün insanlar barış içinde yönetsinler."

Kılıçdaroğlu, Akşehir belediye başkan adayı Lütfi Çelebi için de destek istedi.

-chp akşehir mitingi

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Akşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title