Haberler

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Clegg ile Görüştü

Güncelleme:

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Türkiye'deki temasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, Türkiye'deki temasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, Türkiye'deki temasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

CHP Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede, Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Loğoğlu, görüşmenin yaklaşık 45 dakika sürdüğünü ve son derece sıcak bir ortamda gerçekleştiğini ifade etti. Loğoğlu, görüşme talebinin İngiliz tarafından geldiğini belirtirken, görüşmede Clegg'in yeni Anayasa çalışmaları hakkında sorular sorduğunu, Kılıçdaroğlu'nun ise bu konuda bilgi verdiğini kaydetti. Loğoğlu, "Clegg özellikle vatandaşlık tanımı konusunda, Kürt meselesine ilişkin sorunların, Anayasa çalışmalarına ne ölçüde yansıyabileceği hususlarını sordu" dedi.

Avrupa Birliği (AB) konusunun da gündeme geldiği görüşmede Clegg'in, partisinin ve İngiltere'nin, AB üyeliği bakımından Türkiye'nin tam olarak arkasında olduğunu ve üyeliğini desteklediğini söylediğini ifade eden Loğoğlu, "Clegg, Türkiye'nin AB içinde olmasının Avrupa için de büyük önem taşıdığını söyledi" dedi.

Terör bağlamındaki gelişmeler ile Suriye konusunun da yine gündeme gelen konular arasında olduğunu belirten Loğoğlu, "Görüşme atmosferi fevkalade sıcaktı. Clegg'in Türkiye'yi yakından takip ettiğini gördük ve birçok konuda CHP'nin görüş ve yaklaşımları ile kendi partisinin görüş ve yaklaşımları arasında çok ciddi bir örtüşme olduğunu söyledi" diye konuştu.

-OSLO BELGELERİ-

Loğoğlu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, görüşmede Oslo belgelerinin gündeme gelip gelmediği konusunda ise, bu konunun Clegg'in Kılıçdaroğlu'na "Kürt ve terör konusu bağlamında neler düşünüyorsunuz?'diye sorduğu sırada gündeme geldiğini ifade etti. Loğoğlu, "Sayın Genel Başkan "Oslo görüşmelerinin içeriği hakkında bir bilgimiz olmadığını' söyledi. Öncelikle tabii yüzde 90-95 oranında anlaşmaya varıldığı bildirilen bu görüşmeler hakkında anamuhalefet partisinin bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı. Bu bağlamda gündeme geldi Oslo görüşmeleri" diye konuştu.

Loğoğlu, Clegg'in cevabının sorulması üzerine, "Sayın Clegg, Oslo görüşmelerinde İngiltere'nin hükümet olarak var olmadığını söyledi. Dolayısıyla bir bilgi veremeyeceğini söyledi" dedi.

"Hükümet olarak var olmadığını söylemesi ne anlama gelir?" sorusu üzerine de Loğoğlu, "Clegg, "biz İngiltere hükümeti olarak orada yoktuk' diyor. İnkar etmiyor ama sınırlıyor öyle diyelim" yanıtını verdi.

-"ESAD SONRASI GELİŞMELER KAYGILANDIRIYOR"

Görüşmede Suriye konusunun da görüşüldüğünü ifade eden Loğoğlu, CHP'nin Suriye konusunda genel yaklaşımının anlatıldığını, kendilerinin Suriye'de demokrasi, özgürlük ve laiklik esaslarına dayalı bir yönetimin gelmesini arzuladıklarını belirtti. Loğoğlu, "Esad sonrası olası gelişmelerin bizi kaygılandırdığını söyledik. Çünkü Esad sonrası daha radikal İslami bir yönetimin işbaşına gelebileceği endişesini taşıdığımızı, ama Esad yanlısı bir tutumumuzun da asla olmadığını, baştan beri bizim Suriye'de daha katılımcı bir yönetimden yana olduğumuzu Sayın Genel Başkan vurguladı" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Osman Faruk Loğoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title