Haberler

Kılıçdaroğlu: Anaya Değişikliği Recep İçin Geliyor

Kütahya mitinginin uzaması üzerine Uşak'a 2 saat gecikmeli gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstasyon Meydanı'nı dolduran 10 bin kişilik coşkulu kalabalığa seslendi.

Kütahya mitinginin uzaması üzerine Uşak'a 2 saat gecikmeli gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstasyon Meydanı'nı dolduran 10 bin kişilik coşkulu kalabalığa seslendi. Ellerinde Türk bayrakları, 'Kenan tutmuş, Arınç kesmiş, Feto pişirmiş, Recep Yemiş, Gül hani bana dememiş', 'Hayır'a bas, yolcudur Abbas' ve 'Bize Ampul değil, Atatürk'ün gözlerindeki ışık yeter' yazılı dövizlerle 2 saat boyunca Kılıçdaroğlu'nu bekleyen kalabalık, 'Yar saçların lüle lüle, Recep sana güle güle', 'Halkçı Kemal' ve 'Başbakan Kemal' şeklinde sloganlar attı. Kılıçdaroğlu Uşak'a ulaşmadan önce, MHP'li belediye tarafından meydandaki refüjde bulunan çalışma nedeniyle sökülen parke taşlarının polis ekiplerince toplatılması dikkati çekti.

RECEP AÇILIMI

Sözlerine geç kaldığı için herkesten özür dileyerek başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iftar saatinin yaklaşmasını gözönünde bulundurarak konuşmasını kısa kesti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile yaşadığı 'soy' polemiğine göndermede bulunarak, Uşak'a 'insan Kemal' olarak geldiğini söyledi. Erdoğan'a 'Recep' diye hitap eden Kılıçdaroğlu, "Esnaf, emekli, siyasetçi, şimdi ise soy tartışmalarını yapmayan insan Kemal olarak size geldim. Recep, bu millet senin yüzünü 8 yıldır gördü. 8 senedir oturuyorsun, ne yapıyorsun orada. Artık rantın iktidarı var. Biz CHP olarak halkın iktidarını kuracağız. Halkın gündeminde issizlik, yoksulluk var, Recep'in derdi ise anayasa değişikliğine halk 'evet' desin. Siz ne diyorsunuz Uşaklılar" diye konuştu.

Meydandan gelen 'hayır' yanıtı üzerine Kılıçdaroğlu, soruyu yineleyip aynı cevabı alınca, "Sizlere 2 defa hayır dedirtmemdeki amacım, Recep'in ezberini, kimyasını ve düzenini bozmak. Adam oluncaya kadar bu halkı dinleyecekler" dedi.

'KENAN EVREN BİLE CESARET EDEMEDİ'

"İnsan Kemal olarak sizler için geldim" diyen Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseye soyun sopun nedir diye bugüne kadar sormadık. Dünya literatürüne baktığımızda, soy sop sorusunu bir tek Hitler sormuştur. Biz CHP olarak kul hakkı yiyenlerden hesap sormak için yola çıktık. İktidara bakıyoruz, anayasa değişikliğinden hiç konuşmuyorlar. Memurların durumunu düzelteceklermiş, grev yoksa al anayasa değişikliğini başına çal. 63 bin engelli kadrosu boş, buna anayasa mı engel. Al referandumu başına çal. Böyle bir anayasa değişikliğine Kenan Evren bile cesaret edemedi. Al anayasa değişikliğini başına çal" diye konuştu.

'ANAYA DEĞİŞİKLİĞİ RECEP İÇİN GELİYOR'

Anayasa değişikliğindeki tek amacın yargıyı siyasallaştırmak olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce de yargı siyasallaştırılmaya çalışıldı ve bu millet bunun bedelini çok ödedi. Daha bıkmadık mı? Anayasa değişikliği Recep için geliyor. Yüce Divan'a gitmeden hakimlerini ayarlayacaklar. Ama başaramayacaksınız. Recep bey sen de yargılanacaksın. Fakir, guraba, Allah, peygamber diyenler, firavun olmaya çalışıyorlar. Bunlar milletin arasına girdiler, fakiriz dediler, fukarayız dediler, Allah dediler, kitap dediler, köşeyi dönmüşler, hepsi han hamam sahibi olmuş. Biz bunları söyledikçe, onlar rahatsız oluyor. Biz de zaten rahatsız olsunlar diye söylüyoruz. Millet aç yatarken, onlar millete sırtını dönüp karınları tok, gece rahat uyumasınlar. Ben Uşak'a geldim, yetki verin hepsinden hesap soralım, değişimin önünü açalım. Hayırsıza hayır diyerek hesap sormak lazım. Üreten ve onurlu bir Türkiye yaratmak için hayır diyelim. Hayır deyin, hayırsızlar bu milletin yakasından düşsün. Size ve emekliye sözüm var. Emekliyi birinci sınıf yurttaş yapacağım. Recep beyin verip de yapmadığı sözlerini biz yerine getireceğiz. Sizlere İnsan Kemal sözü veriyorum."

Yaklaşık yarım saat süren konuşmasının ardından seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara kırmızı karanfil atan Kılıçdaroğlu, Uşak'tan ayrılıp Denizli'ye hareket etti.

Yavuz KUŞDEMİR- UŞAK- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title