Haberler

Kılıçdaroğlu: 2 Bin 200 TL'nin Altında Bir Asgari Ücreti Kabul Etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerde ve o belediyelere bağlı şirketlerin tamamında 1 Ocak 2019 itibaren asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerde ve o belediyelere bağlı şirketlerin tamamında 1 Ocak 2019 itibaren asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak. Mart seçimlerinden sonra yeni bir belediyeyi de kazanırsak Ocak ile Mart ayları arasındaki farkı da işçilere ödeyeceğiz. 2 bin 200 TL'nin altında bir asgari ücreti kabul etmiyoruz" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da bulunan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) genel merkezine ziyarette bulundu. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'la görüşen Kılıçdaroğlu çıkışta açıklama yaptı. Kılıçdarolğu, en büyük arzularının Türkiye'deki bütün sofraların zengin olması olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Çocukların okula aç gittiği bir ülkeyi hem duymak hem görmek hem de yaşamak istemiyoruz. Binlerce çocuğumuz maalesef kahvaltı bile yapamadan okula gidiyorlar. ve bu da Türkiye'nin maalesef başka bir gerçeği. Sofraları zengin kılan emektir, alın teridir, üretmedir. Dolayısıyla Türkiye'de işçiler çalıştığı, ürettiği ve alın teri döktüğü süre içerisinde bütün sofralar zengin olur. Bizim en büyük arzumuz işçi hangi sendikayı tercih ederse etsin işçilerin örgütlenmesini ve emeklerinin karşılığını almalarını isteriz. Bizim en büyük arzumuz budur."

'CHP BELEDİYELERİNDE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 TL '

Asgari ücret konusunda komisyonun çalışma yaptığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerde ve o belediyelere bağlı şirketlerin tamamında 1 Ocak 2019'dan itibaren asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak. Mart seçimlerinden sonra yeni bir belediyeyi de kazanırsak Ocak ile Mart ayları arasındaki farkı da işçilere ödeyeceğiz. Yani 2 bin 200 TL'nin altında bir asgari ücreti kabul etmiyoruz" dedi.

'TÜRKİYE'DE BUNUN TAM TERSİ YAŞANIYOR'

Anayasa'da işçilerin sendika kurma ve sendikalara üye olma hakkı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama Türkiye'de tam da bunun tersi yaşanıyor. Flormar İşçileri Kocaeli'nde aylardır sendikalı oldukları için işlerine son verildi. Yani hak aradıkları için işlerine son veriliyor. Buradan Flormar'ın yöneticilerine sesleniyorum: Şirketin ana merkezinin bulunduğu ülkede bütün işçiler sendikalı, sanki Türkiye sömürge ülkesiymiş gibi burada işçiler sendikasız olacakmış. Neden sendikasız olsunlar? Bu insanların anayasal hakları var. Bu haklarının tanınması lazım. Sendikalaşmanın olduğu her yerde kayıt dışı çalışma da olmaz." diye konuştu.

ARSLAN: ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU DAHA KATILIMCI OLMALI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun daha katılımcı, daha çoğulcu toplumun özellikle çalışanların ve işçilerin bütün kesimlerle temsil edildiği demokratik ve işçilerin ağırlıklı olduğu bir komisyon haline dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Bu sağlanmadan ne yazık ki arzu ettiğimiz asgari ücreti elde etme konusu ne yazık ki olmaz.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan'dan açıklama

-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Haber-Kamera: Kaan ULU/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Asgari Ücret Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title