Haberler

Kiler'in Gıda Güvenliği Tübitak'a Emanet

Perakende Sektörünün Dördüncü Büyük Oyuncusu Kiler, Gıda Güvenliği Alanında Tübitak Marmara Araştırma Merkezi (Mam) ile İşbirliğine İmza Attı. Kiler, Tübitak Mam Gıda Enstitüsü ile 'Gıda Güvenliği Sistemi Geliştirme Projesi'ni Sektörde İlk Kez Çalışan Eğitimiyle Birleştirdi.

Perakende sektörünün dördüncü büyük oyuncusu Kiler, gıda güvenliği alanında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile işbirliğine imza attı. Kiler, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ile 'Gıda Güvenliği Sistemi Geliştirme Projesi'ni sektörde ilk kez çalışan eğitimiyle birleştirdi.

TÜBİTAK MAM, Kiler'in mağazalarına, tedarikçilerine, çalışanlarına ve özel markalı ürünlerine yönelik eğitim, denetim ve danışmanlık hizmeti verecek. 2008'de Türkiye genelindeki tüm Kiler mağazalarında uygulanacak olan projeyle, gıda güvenliğinin sürekliliğinin sağlanması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi hedefleniyor.

'Gıda Güvenliği Sistemi Geliştirme Projesi' Kiler Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, Kiler Genel Müdürü Nihat Özdemir ve TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Demirel'in katıldığı imza töreniyle başladı.

"KENDİ ÇOCUĞUMUZA ALMAYACAĞIMIZ ÜRÜNÜ SATMAYACAĞIZ"

Açılış konuşmasını yapan Kiler Genel Müdürü Nihat Özdemir, bugün itibariyle Türkiye genelinde 126 mağazaya ulaştıklarını, yıl sonunda 150 mağaza ve 5 binin üzerinde çalışanla hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi. 2006 cirosunun 520 milyon YTL, 2007 ciro hedefinin ise 700 milyon YTL olduğunu belirten Özdemir, "Kiler bugün Türkiye'de gıda perakendeciliğinin 4. büyüğü. 'Kalite, ucuzluk, hijyen, tazelik, çeşitlilik ve güleryüzlü alışveriş garantisi' anlayışıyla hizmet veren bir marka olarak bundan böyle

çıtamızı daha da yükselterek gıda güvenliğini bilimsel platforma taşıyoruz" dedi.

Nihat Özdemir, "Bu projeyle, gıda güvenliği sistemlerimizin denetlenmesinin yanında, bugüne kadar hiçbir firmanın yapmadığını yaparak, çalışanlarımızın da bu konuda eğitilmesini sağlayacağız. Mağazalarımız, tedarikçilerimiz ve Kiler markalı ürünlerimiz denetlenecek" diye konuştu. Özdemir, Kiler'in ilkesinin "Kendi çocuklarına almayacakları ya da yedirmeyecekleri ürünleri müşterilerine satmamak" olduğunu vurguladı.

TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Demirel de Türkiye'de gıda güvenliğine ilişkin rakamlara değinerek, "Uzmanlar, giderek artan gıda zehirlenmelerinin ana nedeni olarak insanların toplu olarak beslenmelerini ve toplu gıda satışları yapılan yerlerin hijyenik kalitesinin artan talebe cevap verememesi olarak gösteriyorlar. Bu bağlamda TÜBİTAK MAM ulusal zincir marketlerimizden Kiler ile işbirliği yaparak toplumun sağlıklı ve güvenli beslenmesine yönelik bir proje geliştirmiştir" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAK"

Kiler Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler ise bu projede, TÜBİTAK MAM ile ortak bir çalışmaya imza atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bu iş, emek ve uzun vadeli adanmışlık ister. Gıda güvenliğini tüm mağazalarımıza yayarak, bu projeyi istikrarlı ve sürdürülebilir kılmak hedefindeyiz" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Kiler Genel Müdürü Nihat Özdemir ve TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Demirel 'Gıda Güvenliği Sistemi Geliştirme Projesi Sözleşmesi'ni imzaladı.

(ERÖ-ERÖ-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title