Haberler

Kiler Enerji, Bulgular Hidroelektrik Santralı İhalesini Kazandı

Perakende, İnşaat, Şeker, Taşımacılık ve Enerji Alanlarında Faaliyet Gösteren Kiler Holding Bünyesinde Bulunan Ekol Enerji, Devlet Su İşleri Tarafından Antalya Bölgesi Eşen Çayı Üzerindeki Burgular Hidroelektrik Santralı İçin Açılan İhaleyi En Yüksek Teklifi Vererek Aldı.

Perakende, inşaat, şeker, taşımacılık ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Kiler Holding bünyesinde bulunan Ekol Enerji, Devlet Su İşleri tarafından Antalya Bölgesi Eşen Çayı üzerindeki Burgular Hidroelektrik Santralı için açılan ihaleyi en yüksek teklifi vererek aldı.

Kiler Holding'ten yapılan açıklamaya göre, holdinge bağlı şirketlerden Ekol Enerji, 23 Mayıs 2007 tarihinde Devlet Su İşleri tarafından açılan Burgular Hidroelektrik Santrali ihalesini en yüksek teklifi vererek bünyesine kattı.

Antalya Bölgesi'nde Eşen Çayı üzerinde bulunan Santral'ın yıllık kurulu gücü 55 milyon kWh/saat olacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun lisans onayının hemen ardından başlayacak inşaatın en kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, enerji alanındaki yatırımlarının süreceğini belirterek, Burgular Hidroelektrik Santralı'na yapılacak yatırım miktarının 19 milyon dolar olacağını kaydetti. Kiler, santral inşaatının en kısa sürede tamamlanması için ellerini çabuk tutacaklarını ve bu yatırımla bölgenin tarım ve sulama alanlarına önemli bir katkı sağlanacağını ifade etti.

Ümit Kiler, haziran ayında yapılacak Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satışı için ön yeterlilik kriterlerini geçen Kiler'in, ihaleye münferit olarak katılma kararından vazgeçerek, Naksan-Torunlar-Toray ortak girişim grubuna katıldığını bildirdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title