Haberler

Kılavuzdaki Puan Türü Değişikliklerine Dikkat

Üniversite Tercihi Yapacak Adayların, Bazı Bölümlerin Puan Türleri Değiştiği İçin Dikkatli Olmaları Gerekiyor.

Üniversite tercihi yapacak adayların, bazı bölümlerin puan türleri değiştiği için dikkatli olmaları gerekiyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), ÖSS kılavuzunda duyurduğu puan türü değişiklikleri, 2008 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer aldı.

Buna göre, ''Arkeoloji, Reklamcılık, İşletme ve Bilgi Yönetimi'' gibi bölümleri seçecek adaylar puan türü değişikliğini göz önünde bulunduracaklar.

''İşletme Bilgi Yönetimi''nin EA-2 olan puan türü EA-1, ''Reklamcılık'' programının EA-2 olan puan türü SÖZ-2, ''Çocuk Gelişimi ve Eğitimi'' programının EA-1 olan puan türü EA-2, ''Arkeoloji'' programının SÖZ-2 olan puan türü EA-2 olarak değiştirilmişti.

Kılavuzda ''Dünya Dinleri'' (SÖZ-2), ''Gastronomi'' (SÖZ-1), ''İnsan Kaynakları Yönetimi'' (SAY-1, SAY-2), ''Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları'' (SÖZ-1), ''Sanat Tarihi ve Müzecilik'' (SÖZ-2), ''İnsan Kaynakları Yönetimi'' (EA-1, EA-2) ve ''Turizm Animasyonu'' (SÖZ-1) da yeni açılan programlar olarak yer aldı.

-Alanlarla ilgili düzenleme-

Öte yandan, yeni açılan programlar dolayısıyla bazı lise türlerinden mezun olanların tercih edebilecekleri yükseköğretim programlarına ilişkin de düzenleme yapıldı.

Anadolu imam hatip lisesi, imam hatip lisesi, imam hatip lisesi (YDA), çok programlı lisenin imam hatip lisesi programı/Anadolu imam hatip lisesi programı, Açıköğretim Lisesinin imam hatip lisesi programı ve imam hatip okulu mezunları için yeni açılan ''Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları'' programı alanlarının devamı niteliğinde sayılacağı için ek katsayıdan yararlanacaklar. Bu adaylar, söz konusu programı 0.8 katsayısı ve 0.24 ek katsayı ile hesaplanmış Y-ÖSS puanlarına göre tercih edecekler.

Lise, yabancı dil ağırlıklı lise, özel lise, Anadolu lisesi, yabancı dille öğretim yapan özel lise, Polis Koleji, Akşam Lisesi, Özel Akşam Lisesi, Açıköğretim Lisesi ve çok programlı lise, Anadolu güzel sanatlar lisesi, güzel sanatlar lisesi, Anadolu öğretmen lisesi ve öğretmen liselerinin sanat, sanat (müzik), sanat (resim), sanat (tiyatro), müzik ve resim alanlarından mezun olanlar için yeni açılan ''Sanat Tarihi ve Müzecilik'' programı alanlarının devamı niteliğinde sayılacak. Bu adaylar, söz konusu programı 0.8 katsayısı ile çarpılarak hesaplanmış puanlarına göre tercih edebilecekler.

Adaylar tercihlerini 23 Temmuz-4 Ağustos 2008 tarihleri arasında ÖSYM'ye gönderecekler. Adaylar tercih işlemlerini başvuru merkezlerinden randevu alarak veya internet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Adaylar, lisans ve ön lisans programları arasından en fazla 24 tercihte bulunabilecekler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title