Haberler

Kılavuz: Biz İlk Çağdayız, Rakiplerimiz Uzay Çağında

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılacak olan milli takımın çalışmalarını anlattı

Erzurum'da 27 Ocak -6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılacak olan milli takımın çalışmalarını anlatan Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, "Biz ilk çağdayız, rakiplerimiz uzay çağında. Ama biz çağları çabuk geçiyoruz" dedi.

Polisevinde milli takım sporcularıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, Türkiye'de buz hokeyi sporunun geçmişinin 15 yıl olduğunu söyledi.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda mücadele edecek rakiplerin ise dünyada önemli başarıları bulunduğunu belirten Akın Kılavuz, "Erkek milli takımının rakipleri Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Japonya. Rusya, Harbin'de yapılan son Üniversiteler Kış Oyunları'nın şampiyonu. Çek Cumhuriyeti geçen yılın Avrupa şampiyonu, Japonya ise Asya şampiyonu. Bunlar dünyanın en iyi takımları. Grubu geçmemiz halinde bu kez rakiplerimiz Amerika, Kanada gibi önemli ülkeler. Biz buz hokeyinde ilk çağ veya ortaçağın ortasındayız. 15 yıllık mazimiz var. Diğer ülkeler buz hokeyinin uzay çağında. Ancak biz de bu çağları çok çabuk geçiyoruz. Biz iki yıllık federasyonuz, görevi aldığımızda mağara dönemindeydik. Şimdi tesisler tamamlandı, sporcu sayısı arttı. Devletin verdiği desteğin artmasıyla hızlı gidişat kaydettik. Buraya dünyanın en iyi 11 takımı geliyor. Bizim sporcularımız, kendilerine sunulan imkanı iyi değerlendirdi, iyi bir kamp dönemi geçirdiler. Oyunlar süresince bütün yüreklerini ortaya koyacaklar" diye konuştu.

Buz Hokeyi Federasyonu olarak 2014 yılında Soçi'de yapılacak kış oyunlarını hedef aldıklarına dikkati çeken Akın Kılavuz, bunun için alt yapıya büyük önem vereceklerini bildirdi. Kılavuz, Kış oyunlarının ardından Türkiye'deki buz hokeyi liglerini Erzurum'a taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

RAKİPLERİMİZİ ŞAŞIRTACAĞIZ

Erkek Milli takımı sporcularından Mevlüt Kumcu da, rakiplerinin zorlu olduğunu belirterek, "Rakiplerimiz bizim buz hokeyi oynadığımızdan yeni haberdar oldu. Bizim hedefimiz de bu turnuvada onları şaşırtmak" derken, milli sporcu Gamze Elif Ulaş ise 4 ay süren kamp döneminin zorlu geçtiğini, başarılı hedefine kilitlendikleri söyledi.

MİLLİ TAKIM İÇİN AMERİKA'DAN GELDİ

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda mücadele edecek buz hokeyi milli takımında yeralan Dilara Elysse Özen, Amerika'nın Philadelphia takımında oynadığını belirtti. Türk Milli takımında mücadele edecek olmanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen Dilara Elysse Özen, başarılı olmak için çalışacaklarını vurguladı.

İLK MAÇ ÇEK'LERLE

25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda ilk maçlarını 27 Ocak günü saat 09.30'da Çek Cumhuriyetiyle oynayacak Türk milli takımının grubunda Rusya ve Japonya bulunuyor. Bayan Milli takımı ise İngiltere, Kanada, Slovakya, Amerika ve Finlandiya takımlarıyla mücadele edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title