Haberler

Kik Liderler Zirvesi

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, Mısır ile ülkesi arasında uzlaşıyı gerektirecek bir husumetin olmadığını belirtti.

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen 35. KİK Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında Atiyye, Mısır ile Katar arasında bir uzlaşının ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin soruya, "Mısır ve Katar arasında uzlaşıyı gerektirecek bir husumet yok. 25 Ocak devriminden bu yana Mısırlı dostlarımızın yanındayız" dedi.

Atiyye, ayrıca, Körfez ülkeleri arasında NATO benzeri askeri ittifak örgütlenmesinin oluşturulmasını temenni ettiklerini ve bunun için çalıştıklarını kaydetti.

Doha'da gerçekleştirilen KİK liderler zirvesi sonuç bildirisinde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yol haritasına destek verilmesi, Libya'da uzlaşının sağlanması, Yemen'de diyalog ortamının oluşturulması ve "Körfez Birliği" kurulması için gereken çalışmalara yer verilmişti. - Katar

Kaynak: AA / Güncel

Katar Doha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title