Haberler

Kik: "Her Mühendis Meslek Alanına Göre Görevlendirilecek"

Kamu İhale Kurulu, Anahtar Teknik Personel Belirlenmesinde Yaşanan Kargaşayı Önlemek İçin, Yol İnşaatında Anahtar Teknik Personel Olarak Kimya ve Endüstri Mühendisinin Görevlendirilmesini Mevzuata Aykırı Buldu. Kararla Birlikte, Her Mühendis Meslek Alanına Uygun Görevlendirilecek.

-Kamu İhale Kurulu, Anahtar Teknik Personel belirlenmesinde yaşanan kargaşayı önlemek için, yol inşaatında anahtar teknik personel olarak kimya ve endüstri mühendisinin görevlendirilmesini mevzuata aykırı buldu. Kararla birlikte, her mühendis meslek alanına uygun görevlendirilecek.

ANKARA(ANKA) -Kamu İhale Kurulu, Anahtar Teknik Personel belirlenmesinde yaşanan kargaşayı önlemek için, yol inşaatında anahtar teknik personel olarak kimya ve endüstri mühendisinin görevlendirilmesini mevzuata aykırı buldu. Kararla birlikte, her mühendis meslek alanına uygun görevlendirilecek.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan (İMO) yapılan açıklamada, KİK'in 2 Şubat 2007 tarihinde verdiği kararla İMO'nun, İller Bankası Müdürlüğü'nce "Hatay İli Merkez ve Samandağ İlçelerine bağlı Köy İçi Yolların Yapımı" ihalesinde, kimya ve endüstri mühendisinin ihale koşulu olarak anahtar teknik personel listesinde yer almasına dair yapmış olduğu itirazı haklı bulduğu bildirildi.

YOL YAPIMINDA KİMYA MÜHENDİSİ

Açıklamada, kurul yol inşaatında anahtar teknik personel olarak bir kimya mühendisiyle bir endüstri mühendisinin görevlendirilmesinin mevzuata aykırı olduğuna karar verdiği kaydedildi.

İMO başvurusunda, yol yapımında anahtar teknik personel olarak inşaat mühendisi dışında başka alanlardan mühendislerin görevlendirilmesi eleştirilerek, "Mühendisin hangi mühendis olduğunun tanımlanmaması nedeniyle idarenin istediği mühendislik disiplinini seçebileceği şeklindeki sava bakılacak olursa bu iş için anahtar teknik personel olarak yapım ihaleleriyle ilgisi olmayan mühendislik dallarının da kabul edilebileceği komik duruma düşme olasılığı yüksek olacaktır" denildi.

Kamu İhale Kurulu ise verdiği kararla anahtar teknik personelin doğrudan işe ve üretime yönelik olarak belirlenmediği, bu konunun idarenin kararı olduğuna ancak ihalede işin niteliğinin göz ardı edilerek yol yapım işi için kimya ve endüstri mühendisi belirlenmesinin mevzuata aykırı olduğu sonucuna vardığı anlatıldı.

(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title