Haberler

Kiev, Meydan Olaylarında Ölenleri Andı

Güncelleme:

Ukrayna'da, geçen sene yaşanan meydan olaylarının 1. yıl dönümünde, hayatını kaybedenler başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanında düzenlenen törenle anıldı.

Ukrayna'daki gelişmeler- Başkent Kiev'de, geçen sene meydan olaylarında ölenler için anma töreni düzenlendi Ukrayna'da, geçen sene yaşanan meydan olaylarının 1. yıl dönümünde, hayatını kaybedenler başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanında düzenlenen törenle anıldı.Akşam saatlerinde Bağımsızlık Meydanına gelen çok sayıda Ukraynalı, geçen sene meydan olaylarının başlamasının ardından, 22 Ocak'ta hükümet güçleri ile çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden eylemcilerin anısına mum yakarak dua etti.Vatandaşlar, daha sonra silahlı çatışmaların yaşandığı ve geçen seneki meydan olaylarında ilk olarak yaşamını yitiren Mihail Jiznevski, Sergey Nagoyan ve Roman Senyuk'un, Gruşevski Caddesi'nde keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldüğü yere kadar yürüdü. Olay yerine gelenler, meydan olaylarında ölen ilk eylemcilerin anısına dikilen anıtlara çiçek bırakarak, saygı duruşunda bulundu.Ellerinde Ukrayna bayrakları ve meydan olaylarında ölen eylemcilerin fotoğraflarını taşıyan Ukraynalılar, daha sonra geçen sene kanlı olayların yaşandığı Gruşevski Caddesi boyunca yürüyüş yaptı.Görevinden azledilen eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya alması üzerine, 2013 Kasım ayında, Kiev'deki Bağımsızlık Meydanında protesto eylemleri başlarken, daha sonra protestocular ile hükümet güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda çok sayıda eylemci hayatını kaybetmişti. -Ukrayna'daki gelişmeler-Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title