Haberler

Kıbrıslı Türklere Yapılan Saldırılar Rum Basınında

Rum basınında, Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yapılan saldırılar yer aldı.

Rum basınında, Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere yapılan saldırılar yer aldı.

Kıbrıs Rum kesiminde yayınlanan Politis Gazetesi, Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılar ve konu hakkında gelişmelere ilişkin bir habere geniş yer verdi. Gazete, "Beyinsizleri kim toplayacak? Son 15 ayda Kıbrıslı Türklere yönelik 7 saldırı" başlıkları ile geniş yer verdiği haberinde, son 15 ayda Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere yönelik toplam 7 saldırı olayı gerçekleştirildiğini yazdı. Haberde, yedi saldırı olayından beşinde faillerin tespit edilemediğini, 2015 yılında gerçekleşen bir olayda ise 16 lise öğrencisinin mahkemeye sevk edildiklerini yazdı.

Gazete, saldırı olaylarından birinde ise saldırgana ait bulgular bulunduğunu ve yakın zamanda bu şahıs hakkında tutuklama emrinin çıkarılmasının beklendiğini belirtti.

Konuya ilişkin Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis katıldığı radyo programında, Kıbrıslı Türklere yönelik bu tür saldırıların "Kıbrıs Türk tarafının Türkiye'nin garantörlüğünün gerekliliği tezini güçlendirdiğini" iddia ederek, Rum hükümeti olarak bu olayları şiddetli şekilde kınadıklarını belirtti. Hristodulidis ayrıca, Rum polisinin verilerine göre de Kıbrıslı Türklere yönelik saldırı sayısının 7 olduğunu kaydetti. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title