Haberler

Kıbrıs Türk halkının lideri Dr. Küçük'ün vefatının 36'ncı yılı

Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük, vefatının 36'ncı yılında Lefkoşa'daki kabri başında anıldı.

Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük, vefatının 36'ncı yılında Lefkoşa'daki kabri başında anıldı.

Dr. Küçük'ün ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bakanlar, milletvekilleri, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Altan Er, askeri erkan, Küçük'ün ailesi, kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, anıt özel defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, "Dr. Fazıl Küçük'ü 36. ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz." diyerek Küçük'ün tek odalı kerpiç bir evde başlayan yaşamını, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin önderi olarak ve kalplerde müstesna bir yer edinerek tamamladığını söyledi.

Akıncı, Dr. Küçük'ün siyasal yaşamında belediye meclisi üyeliğinden Cumhurbaşkanlığı muavinliğine kadar yükselen bir kariyeri olduğunu hatırlatarak "O her zaman mütevazi kimliğini korumasını bildi. Hep halkının içinde oldu. Bir doktor olarak yurttaşlara karşılıksız şifa dağıttı." dedi.

"Türkiye'nin Kıbrıs'a ilgisini çekmek için büyük uğraşlar verdi"

Cumhurbaşkanı Akıncı, Dr. Küçük'ün bir doktor ve lider olmanın yanı sıra gazeteci yazar kimliğiyle de iz bırakan bir şahsiyet olduğunu hatırlattı.

Dr. Küçük'ün Kıbrıs'ı köy köy, mahalle mahalle dolaştığını ve halkını milli bir düşünce etrafında örgütlemeye çalıştığını belirten Akıncı, "Dr. Küçük, o dönemin tarihsel koşullarında başta Rauf Denktaş olmak üzere çalışma arkadaşları ile birlikte Rumların Enosis hedefine karşı mücadele etti. En başta Türkiye'nin Kıbrıs'a ilgisini çekmek için büyük uğraşlar verdi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Dr. Fazıl Küçük'ün yaşamı ve nitelikleri bugün de bizlere örnek teşkil edecek özellikler taşıyor. Toplum sorunlarına bakışı açısından var olma mücadelesini sadece Kıbrıs sorunu bağlamına indirgemeyen tavrı, bugünümüze de ışık tutmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Dr. Küçük'ü anma törenleri Lefkoşa'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Fazıl Küçük Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title