Haberler

Kıbrıs'ta Erk'in Kayıp Babasının Kimliği Belirlendi

Kıbrıs'ta Kayıpların Kimliğini Belirlemek Amacıyla Kayıp Şahıslar Komitesi Tarafından Yürütülen Kazı ve Dna Çalışmalarında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Danışmanı Kutlay Erk'in 1963'den Beri Kayıp Olan Babası Mustafa Arif'in Kimliği Belirlendi.

Kıbrıs'ta kayıpların kimliğini belirlemek amacıyla Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından yürütülen kazı ve DNA çalışmalarında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın danışmanı Kutlay Erk'in 1963'den beri kayıp olan babası Mustafa Arif'in kimliği belirlendi.

Mustafa Arif'in kemikleri Lefkoşa'nın Rum tarafındaki Strovolos bölgesinde yapılan kazılarda bulundu ve kimlik tespiti DNA yoluyla yapıldı. Cumartesi günü Gazimağusa'da toprağa verilecek Mustafa Arif için Lala Mustafa Paşa Camiinde tören düzenlenecek.

Mustafa Arif, Aralık 1963'te, kalp krizi geçirdikten sonra tedavi amacıyla Lefkoşa Genel Hastanesinde bulunduğu sırada alınıp götürülmüş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Öte yandan, Taşkent ve Teraziköy'den Ağustos 1974'de toplanan ve halen kayıplar arasında bulunan Kıbrıslı Türklerin yakınlarının, Rum yönetimi aleyhinde Güney Kıbrıs Yüksek Mahkemesine yaptıkları başvuruyla ilgili karar yarın açıklanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title