Haberler

Kıbrıs'ta 51 Dereceye Kadar Yükselen Sıcaklık Nedeniyle 2 Kişi Öldü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Dün Yaşanan 51 Derecelik Sıcaklık Hayatı Olumsuz Yönde Etkilerken, Güney Kıbrıs'ta Sıcak Hava Nedeniyle 2 Kişinin Hayatını Kaybettiği Bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dün yaşanan 51 derecelik sıcaklık hayatı olumsuz yönde etkilerken, Güney Kıbrıs'ta sıcak hava nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kıbrıs'taki aşırı sıcaklıklar nedeniyle KKTC'de yaşanan elektirik arızaları binlerce YTL'lik zarara neden oldu. KKTC radyo ve televizyonları aşırı sıcaklar nedeniyle yaşlıların, astım ve kalp hastalarının evlerinden dışarıya çıkmamaları ve alınacak tedbirler konusunda vatandaşları uyaran programlar yayınlamaya başladı.

Öte yandan, Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan gazeteler, genel olarak Kıbrıs'ta hakim olan aşırı sıcak ve nemli havanın Güney Kıbrıs'ta çok sayıda güneş çarpması vakalarına sebep olduğunu, 2 kişinin ise bu yüzden hayatını kaybettiğini yazdı. Politis son günlerde Güney Kıbrıs'ta 16 güneş çarpması vakasının yaşandığını ve 2 kişinin dün hayatını kaybettiğini belirtti.

Lefkoşa'da dün hastanelere kaldırılan 7 kişiden 3'ünün durumlarının kritik olduğunu kaydeden gazete dün Limasol Limanı'na demirleyen bir İspanyol gemisinde görevli bir İspanyol denizcinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Gazete, hayatını kaybeden diğer kişinin ise 81 yaşındaki bir kadın olduğunu yazdı.

Haberde, Josey Rafaela adlı İspanyol gemisinin dün Güney Kıbrıs açıklarındayken Rum makamlarına yardım çağrısında bulunduğu, gemiye ulaşan yardım ekiplerinin gemide çalışan 38 yaşındaki İspanyol denizciyi hastaneye kaldırdıklarını, ancak şahsın ölmüş olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Gazete, İspanyol denizcinin durumu sebebiyle Limasol Limanı'na demir atan gemide aynı günün akşamında bir başka denizcinin daha rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını, bu durumun da bulaşıcı hastalık endişesi doğurması üzerine geminin liman açıklarında karantinaya alındığını ifade etti. Denizcilerin güneş çarpması sonucu rahatsızlandıklarının ortaya çıkması sonucunda ise bulaşıcı hastalık paniğinin ortadan kalktığı bildirildi.

Gazete bir diğer haberinde ise sıcak havaların etkisinin biraz olsun azalmasına karşın nem oranının çok yüksek seyrettiğini, dün sabah 09.00 itibariyle Lefkoşa'daki nem oranının yüzde 75 olduğunu yazdı.

(MG-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title