Haberler

Kıbrıs Rum Kesimi, Para Birimi Olarak Euro'yu Seçmek Üzere Resmi Başvuruda Bulundu

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Rum Kesiminin Milli Para Birimi Olarak Euroyu Benimsemek Üzere Resmi Başvuruda Bulunduğunu Bildirdi.

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Rum kesiminin milli para birimi olarak euroyu benimsemek üzere resmi başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Ekonomik ve parasal işlerle ilgili komisyon sözcüsü Amelia Torres, "Kıbrıs'ın, euro bölgesine katılmaya hazır olup olmadığına bakmamız için başvuruda bulunduğunu bildirebilirim" dedi. Rumların bu teşebbüslerinde atılacak bir sonraki adım, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası'nın Mayıs ayında Rum kesiminin euraya geçme hususunda gerekli kriterleri taşıyıp taşımadığı konusunda değerlendirme yapması olacak. Mayıs ayında Rumların kamu maliyesi, enflasyon, faiz oranı ve döviz kurları gibi makroekonomik hedefler konusundaki durumu incelenecek.

Uygun görülmesi halinde Rumların 2008 senesinde euroya geçmesinin mümkün olduğu ifade edildi. Malta'nın da yakında benzer başvuruda bulunması bekleniyor.

(AFP-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title