Haberler

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Euro Kullanımı İçin Ön Hazırlıklar Başladı

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Euro Para Biriminin Kullanımına Geçiş Kapsamında Bugün İtibariyle Satılan Tüm Ürünlerin Üzerinde Kıbrıs Lirası (Kl) ve Euro'yu Gösteren Çift Fiyat Uygulaması Başlatıldı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Euro para biriminin kullanımına geçiş kapsamında bugün itibariyle satılan tüm ürünlerin üzerinde Kıbrıs Lirası (KL) ve Euro'yu gösteren çift fiyat uygulaması başlatıldı.

Rum basınına göre, 1 Mayıs 2004'te AB'ye üye olan Güney Kıbrıs, Euro'ya katılımın son aşamasında. Güney Kıbrıs'ın resmi para birimi, 1 Ocak 2008'den itibaren Euro olacak. Rum gazeteleri, Güney Kıbrıs'ta bugünden itibaren etiketlere çift fiyat konulması uygulamasının başladığını ve yasanın ihlal edilmesi durumunda 100 bin KL'ye varan para cezası ve 2 yıla kadar hapis cezasının uygulanacağını yazdı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Maliye Bakanı Michalis Sarris'in konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında, etiketlerde hem Kıbrıs Lirası hem de Euro'nun yer almasının, bu para birimine sorunsuz girişin hazırlıkları ve Güney Kıbrıslılar'ın bilgilendirilmesi bakımından önemli olduğunu söylediği kaydedildi. Çifte fiyat sisteminin amacının ve uygun fiyat kodunun Euro'ya geçişin en düzgün yolu olduğunu belirten Rum Maliye Bakanı, tüketicilerin ürün fiyatlarını her iki para biriminde de izlemek için 4 ayları

olduğunu, böylelikle 1 Ocak 2008'den itibaren yeni para birimine aşina olacaklarını ifade etti.

(MG-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title