Haberler

Kıbrıs Rum Başpiskoposu Hrisostomos Girne Kalesi'ndeki İkonaları İstiyor

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Girne Kalesi'nde Depolandığını İddia Ettiği İkona ve Değerli Eşyaların Kendilerine Verilmesini İstedi.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Girne Kalesi'nde depolandığını iddia ettiği ikona ve değerli eşyaların kendilerine verilmesini istedi.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Simerini gazetesi, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos'un dün yaptığı açıklamada, Girne Kalesi'nde depolanmış olduklarını iddia ettiği ikona ve değerli eşyaları geri almak için her yolu deneyeceklerini söylediğini yazdı. Gazete, KKTC'deki Rum kiliselerine ait ikona ve değerli eşyaların Girne Kalesi'ndeki depolarda tutulduğu yönündeki haberlerin Rum Ortodoks Kilisesi ve Rum Arkeoloji Dairesi tarafından "doğrulandığını" da yazdı. Gazete, Başpiskopos Hrisostomos'un konuya ilişkin açıklamasında, konuyu, yakın zamanda görüşmeyi umduğu Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer'e ileteceğini ifade ettiğini aktardı.

Habere göre Hrisostomos, "Kıbrıs Türk tarafının göstermekte olduğu uzlaşmazlık ve uzlaşı ruhu eksikliği ile Ankara'daki siyasi-askeri rejimin böyle bir konuda dahi uzlaşma yönündeki isteksizliği yüzünden, ikonaların geri iade edileceklerine dair çok az umut taşıyoruz" dedi.

(MG-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title