Haberler

Kıbrıs Müzakerelerinde Rum Lider Diplomatik Kriz Çıkardı

Güncelleme:

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis müzakere masasında kontrolünü kaybetti. "Benim isteğim olacak" diyen Anastasiadis gözlüğünü fırlatıp masayı yumrukladı.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, BM denetimindeki müzakere masasında kontrolünü kaybederek diplomatik bir skandala imza attı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile buluşan Anastasiadis, kendi istediklerinin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, önce bağırmaya başladı, gözlüklerini fırlattı, kapalı mekânda sigara üzerine sigara yaktı ve masayı yumrukladı.

BAĞIRDI, MASAYI YUMRUKLADI, SİGARA YAKTI

KKTC, Rum ve BM heyetlerinin şaşkın bakışları altında yaşanan skandal, başkent Lefkoşa’da BM denetimindeki ara bölgede müzakerelerin yapıldığı binada meydana geldi. Anastasiadis, Eroğlu’nun ‘Geçmişte varılan anlaşmaların kabul edilmesi’ talebi üzerine sinirlendi. Kontrolünü kaybeden Anastasiadis, “Bugüne kadar kabul edilenler beni ilgilendirmez, sadece benim kabul edeceğim konular görüşülmeli” diye bağırmaya başladı. Masadan kalkan ve sigara yakan Anastasiadis, Rum ve Türk eski liderler Dmitris Hristofyas ve Mehmet Ali Talat’ın anlaşmaya vardıkları konuları ‘yok’ saydığını söyledi. Giderek daha fazla sinirlenen Anastasiadis, gözlüklerini fırlattı, bir sigara daha yaktı ve masaya yumruğunu vurdu.

HEYETİNİ BIRAKTI GİTTİ

KKTC heyeti ise, soğukkanlı bir şekilde Anastasiadis takip etti. Rum ve BM heyeti Anastasiadis’i sakinleştirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Sinirli bir şekilde masa çevresinde dolaşan Rum lider, ardından kendi heyetini geride bırakarak müzakerelerden ayrıldı.

BM GİZLEMEYE ÇALIŞTI

BM, Türk ve Rum müzakere heyeti, yaşadıkları şokla bir süre sessiz kaldı. Müzakereleri yürüten BM’nin Kıbrıs misyon şefi Lisa Buttenheim, Türk ve Rum heyetlere, “Bu odada olanlar bu odada kalsın, gizli kalsın, bilinmesin” dedi. Rum liderin kontrolünü yitirmesi müzakerelerin kesilmesi anlamına gelmedi. BM, planlandığı şekilde Türk ve Rum liderlerin 15’er gün arayla yeniden buluşacağını duyurdu.(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nikos Anastasiadis Derviş Eroğlu Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500

Yorumlar (33)

angara:

bunları muhattap alıpta konuşmak bile bu adileri yüceltmektir..rumlarda kim tanıyan varmı???

25
2
yanıtYanıtla
ertas1:

Tek formul Kibris-in Turkiye-ye baglanmasi gerisi bos bana gore.

25
2
yanıtYanıtla
aydın doğan:

erbakan hocayı kıbrısı tümü alıyordu... orgeneral engel olmasaydı!!!

20
4
yanıtYanıtla
hadi len:

bunlarda kim ya kendilerini ne zannediyorlar.

20
2
yanıtYanıtla
abdullahpiypal@hotmail.com:

sana düşman olanlar tanıyor, onların dostları seni tanımıyor. sorun burda.

yanıt0
yanıt0
Ülkücü:

Ecevit Erbakanı engellemicekti barış yapmıcaktiki bunlarla bak erbakan adanın geri kalanınıda nası alıyodu.O zaman müzakereye bile gerek yoktu.Bu arada Kıbrısa insiyatif kullanarak harekat emrini veren Erbakandır ve o anda Ecevit londrada bulunmaktadır yani gerçekleri bilin istedim.Kıbrısın fatihi erbakandır.

14
5
yanıtYanıtla
ENGİN:

SAVAŞLA ALINDI SAVAŞLA BIRAKILIR!!! ORAYA GÖRÜŞMEYE GİDENDE ZATEN KABAHAT.. BİLMİYORLARMI BATI HERZAMAN BİZİM KUYUMUZU KAZAR BAK İSRAİLE GIKINI ÇIKARTIYORLARMI..İSRAİL FİLİSTİN MESELESİNDEDE GERÇEK HEDEF TÜRKİYEDİR KIBRIS MESELESİDE ÖYLE TABİ PKK MESELESİNDEDE HEDEF BİZİ HEP BASKI ALTINA ALMAK 600 YIL ALAMAMIŞ ŞİMDİ ALACAKLARMIŞ ..YAVRU VATANA TÜRKİYE YETERDE ARTAR BİLE SULARIDA GİDİYO YAKINDA NAPACAKMIŞ KUZEY KIBRIS RUMLARLA ANLAŞIPTA !!VALLA BATIYLA OLACAK HERHANGİ Bİ ANLAŞMADAN ZARARLI ÇIKAN KUZEY KIBRIS OLUR TÜRKİYE OLUR BUNU SÖYLİİM..

17
2
yanıtYanıtla
Atilla Cenk:

korkaklar,kaybetecegini anliyanca hep ayni bagirir cagir birseyler kirmakmiste ki karsidaki belki ürkermi diye erdogan gibi

12
6
yanıtYanıtla
ali laz:

SOYSUZLAR

14
1
yanıtYanıtla
mete:

bu rumlarla barış olmaz demiştim ben

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title