Haberler

Kıbrıs Müzakereleri

KKTC 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, "Artık herkes Kıbrıs sorununun çözüm zamanının geldiğine inanıyor" dedi.

KKTC 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, "Artık herkes Kıbrıs sorununun çözüm zamanının geldiğine inanıyor" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafında bulunan AB Evi'nde "Birleşik Kıbrıs Mümkündür" başlıklı konferansta konuşan Talat, Kıbrıs'ta olası bir çözümün çok büyük dönüşüm anlamına geldiğini söyledi.

Talat, Kıbrıs'ta çözümün, ekonomiye ciddi ivme kazandıracağını belirterek, şunları kaydetti:

"Yatırım artacak, çözüm olduğu zaman, tarafların diğer tarafta bıraktığı malları, ekonomik değer kazanacak. Yeniden yapılaşmaya bağlı ekonomik faaliyetler gelişecek. Kıbrıs çekim merkezi olacak. Kıbrıs'ta çözümsüzlükten çözüme geçtiğimiz zaman, ekonomi büyüyecek. Ekonomide büyük bir heyecan olacak."

Üniversitelerin Kıbrıs'ın kuzeyinde çok önemli ekonomik faaliyet yarattığına işaret eden Talat, bu yıl 70-80 bin olan öğrenci sayısının gelecek yıl 100 bine çıkmasının beklendiğini ve adanın birleşmesiyle sektörün çok daha büyük dinamizm kazanacağını bildirdi.

Talat, adanın birleşmesiyle en yakın komşularla ilişkilerin en üst seviyeye çıkacağını dile getirerek, dostluğa dayanan ilişkilerin de ekonomik fayda sağlayacağını anlattı.

"Ada daha önce birleşmiş olsaydı Güney Kıbrıs ekonomik krizi yaşamazdı" diyen Talat, bölgenin "yangın yeri" olmaya başladığına dikkati çekti.

-"Çözüme daha büyük umutla bakıyorum"

Talat, Ortadoğu'daki "acımasız savaşın" devam ettiğini, adada sağlanacak çözümün ise bölgeye denge ve barış getireceği gibi çatışma halindeki diğer ülkelere de örnek olabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin müzakere sürecine desteğinin devam ettiğine işaret eden Talat, geçmişten farklı olarak bu kez çözüme daha büyük bir umutla baktığını belirtti.

Talat, "Artık herkes Kıbrıs sorununun çözüm zamanının geldiğine inanıyor" diye konuştu.

Kıbrıs'ta çözümün güvence altına alınması gerektiğini söyleyen Talat, "Çözümü güvenceye altına almazsak, alamazsak, fanatikler bunu sabote edebilirler. Geçmişte gördük, yaşadık. Kimse olamaz demesin, olur. Bu yüzden çok dikkatli ve özenli olmak durumundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Talat Güney Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title