Haberler

Kıbrıs Gazileri 39 Yıl Sonra Yeniden "Yavruvatan"Da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kıbrıs gazilerini Yavruvatan'a götürerek 39 yıl önce verdikleri mücadelenin gururunu bir kez daha yaşatacak Kıbrıs gazisi Sağlık: "Yanımızda ölen arkadaşlarımızı, yaralandığımda çektiğimiz sıkıntıları unutmak kolay değil, onları yaşayan bilir" Azer Bayra: "Yıllar sonra aynı mevzilerde, bölgelerde görev yaptığım arkadaşımla karşılaşmak çok güzel"

MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "19 Eylül Gaziler Günü" etkinlikleri kapsamında, Kıbrıs gazilerini Yavruvatan'a götürerek 39 yıl önce verdikleri mücadelenin gururunu bir kez daha yaşatacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, gezi öncesi gazilerle bir araya gelerek heyecanlarını paylaştı, o günlerde yaşadıklarını dinledi.

İki günlük ziyaretin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden gaziler, 39 yıl sonra ilk defa Kıbrıs'a gitmekten duydukları sevinci dile getirdi.

Kıbrıs Gazisi Nurettin Recep Sağlık, geziyle geçmişe gitme imkanı bulacaklarını belirterek,  "Yanımızda ölen arkadaşlarımızı, yaralandığımda çektiğimiz sıkıntıları unutmak kolay değil, onları yaşayan bilir. Allah devletimize zeval vermesin bir daha böyle olaylarla karşılaşmayalım" dedi.

Gazi Halit Başdağ, 39 yıl sonra şehit düşen arkadaşlarını ziyaret edeceği ve savaştığı yerleri ikinci defa göreceği için heyecanlı olduğunu anlatarak, Kıbrıs'ta savaştıkları günler gözlerinin önüne geldiğinde duygulandıklarını söyledi. Başdağ, "Mehmet Akif Ersoy'a bir vatandaş soru soruyor. 'İstiklal Marşı'nı yeniden yaz deseler nasıl yazardınız' diyor. Şairin cevabı ise 'Allah ülkemize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' oluyor. Savaş kötü bir şey. Allah ülkemize vermesin, kötülüklerden korusun ülkemizi" diye konuştu.

Gazi Şinasi Eryiğit de Türklerin başka bir millete benzemediğini ifade ederek, "Savaş denildiğinde kanımızdaki damarlar heyecanla akıyor. Bugün olsa yine giderdim" şeklinde konuştu.

-"Gerekli olduğunda kaçınılmaz"

Gazi Azer Bayra, Kıbrıs'a Barış Harekatı'ndan sonra ilk defa gitse de aynı mevzide, aynı bölgede görev yaptığı arkadaşlarıyla çeşitli vesilelerle karşılaşıp, eski günleri yad ettiklerini anlattı. Bayra, "Yıllar sonra aynı mevzilerde, bölgelerde görev yaptığım arkadaşımla karşılaşmak çok güzel" dedi.

Kıbrıs gezisinden duyduğu mutluluğu dile getiren Bayra, "Savaşı yaşayan biri olarak savaşın son çare olması gerekiyor ama gerekli olduğunda da tabi kaçınılmaz. Savaş arzu edilmeyen bir şey" ifadesini kullandı.

Azer Bayra ile yaşadığı günleri hatırlarken duygulanan Necati Kara, o mevzilere giderek Beşparmak Dağları'na doğru bakmak istediğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Kıbrıs Politika Güncel Haberler

title