Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı Gazilerine Madalyaları Verildi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi'ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalyalarını verdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi'ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalyalarını verdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi'ni ziyaret eden ve Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalyalarını veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Ramazan ayındayız. Ramazan ayının Fevzi, bereketi, mağfireti, hepimizin üzerine İslam alemi ve bütün insanlığın üzerinedir. Bu coğrafya bu topraklar her zaman için çok bedel ödeyen bir topluluktan oluşmuştur. Eğer bugün ay yıldız bayrağımız altında hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bugün bu topraklar vatan olmuşsa, bugün istiklal ve istikbalimizin teminatı olan sizlerle bir aradaysak ve geleceğimize dair yeni hedefler konuşuyorsak, buradaki en büyük gücümüzü sizden alıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. Bu ülkenin kutsal emanetleridir. Bu yüzden bugün huzurundayız" dedi.

Gazi aileleri için yaptıkları çalışmalardan bahseden Bakan Şahin, "Karışık mevzuatlar vardır. Kendi için de terör ile mücadeleden dolayı vazife malullerinden dolayı yaşanan bir takım farkındalıklar farklılıklar bir takım eksikler ve yanlışlar vardır. Biz bunun üzerine raporumuzu tamamladık 6 ay çalıştık. Sivil toplum kuruluşları işin bütün muhatapları ile bir araya geldik. Sayın Başbakanımıza raporumuzu sunduğumuz zaman onlar bizim başımızın tacı neyse gereken yapın dedi. Biz bir talep ettik isek o bize 10 katı talimatı verdi. Bunun üzerine bir yıl içerisinde 2 önemli paketi parlamentoya götürmeyi başardık. Biz bu işin elçileriyiz. Güçlü bir parlamento güçlü bir hükümet güçlü bir lider olduğu için biz bunları başara bildik. Ama şunu bilin çıkardığımız paketle 10 milyon insana ücretsiz seyahat hakkı getirildi. Engelli gazilerimizin, gazilerimizin evlatları, anneleri babaları bu seyahat hakkına dahildir. Nasıl bir dünya düzenindeyken insanlar bu alana harcanan ekonomi krizden dolayı mali desteği keserken bir çok ülkede ücretsiz seyahat hakkı ile ilgili zam yapıldığında bir takım sıkıntıların çıktığı dünya düzenin de başbakanımızın talimatı ile biz bu alanları genişletiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Erdem başarılarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e plaket takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

title