Haberler

Kibariye'nin Gözyaşları Roman Festivaline Damgasını Vurdu

Güncelleme:

Okuma yazma bilmemenin ezikliğini yaşadığını belirten Kibariye gözyaşlarını tutamadı.

Kocaeli Büyükşehir belediyesinin düzenlediği Roman Festivaline Katılan Roman Sanatçı Kibariye, okuma yazma bilmediği eski zamanları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Kibariye eskiden okuma yazma bilmediği zamanlarda çok eziklik çektiğini bunun için her insanın her Roman'ın okuma yazma öğrenmesi gerektiğini belirtti.

ÇOK BÜYÜK KOMPLEKS ÇOK BÜYÜK EZİKLİK

Konser öncesi alandaki 5 bin roman vatandaşın aynı anda kitap okuduğunu öğrenen Kibariye, hayranlarına okuma-yazma bilmediği yılları anlatarak, Roman ailelere çocuklarını okutmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Yıllar önce okuma yazma bilmeyen bir kadın olduğunu ve bunun ezikliğini yaşadığını belirten Kibariye, "Okumamış bir insan kalmasın. Çok büyük bir kompleks, çok büyük bir eziklik. Bunları ben yaşadım. Hiç bir zaman da kendimi sizden saklamadım. Hadi zamanında ben de Kibariye olmadan evvel fakirlik yaşadım okuyamadım ama ailemi hiçbir zaman yadırgamadım. Gerçekten bütün anneler ve babalar, tüm insanlar herkes okutsun evladını diye düşünüyorum. Okutun kurban olayım. Çok acı. Onu ben bilirim. Onun için çocuğumu çok güzel okutuyorum" dedi.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Kibariye bunları söylerken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamazken, hayranları Kibariye'ye alkışlarla destek verdi. Öte yandan Kibariye Romanlara yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu tebrik etti. Daha sonra sahne alan ünlü şarkıcı Kibariye söylediği şarkılarla Kocaelili vatandaşlarla birlikte oynadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kibariye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title