Haberler

Khk ile İhraç Edilen Hdp'li Berki'nin Yerine AK Parti'li Salih Akman Mazbatayı Aldı

KHK ile ihraç edilen HDP'li Berki'nin yerine AK Parti'li Salih Akman mazbatayı aldıVAN - Van'ın merkez Tuşba ilçesinde seçimi kazanan ve KHK ile ihraç edilen HDP'li adayın yerine ikinci sıradaki AK Parti'li adaya mazbata verildi.

KHK ile ihraç edilen HDP'li Berki'nin yerine Ak Parti'li Salih Akman mazbatayı aldı

VAN - Van'ın merkez Tuşba ilçesinde seçimi kazanan ve KHK ile ihraç edilen HDP'li adayın yerine ikinci sıradaki Ak Parti'li adaya mazbata verildi.

HDP'nin adayı Yılmaz Berki KHK ile ihraç edildiği için Yüksek Seçim Kurulu tarafından ikinci sırada en çok oy alan adaya mazbata verilmesi kararı alınmıştı. Seçimlerde HDP'nin adayı Berki yüzde 52,93 oy alırken, onu ikinci sırada yüzde 39,90 ile takip eden Ak Parti'nin adayı Salih Akman mazbatayı alarak Tuşba Belediye Başkanı oldu.

Bugün beraberindeki partililerle İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatasını alan Akman, belediye başkanlığı binasına geçerek göreve başladı.

Parti binasında düzenlenen görev teslim töreninde açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, önceki Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin çizmiş olduğu bütün projeleri devam ettireceği sözünü verdi. 5 yıl içinde bıkmadan, usanmadan ve mazeret üretmeden çalışacaklarını ifade eden Başkan Akman, "Allah rızasını kazanmak, mutlu ve huzurlu bir şehirde yaşamalarını sağlamak, insanımızın gönlüne taht kurmak için çalışmalarımızın ana fikri olan 'gönül belediyeciliğini' yapmak olacaktır. Seçim kampanyası süresince ilçemizin merkezi ve kırsal bütün mahallelerinin her birini 3'er kez ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz her zaman devam edecek. Çünkü biz masa başı belediyeciliği değil, gönül belediyeciliğini yapacağız" dedi.

Bir tek mahkeme kararı olmadan, herhangi bir hukuki süreç yaşanmadan ve halkı ötekileştirmeden şeffaf bir belediyecilik yaptıklarını ifade eden önceki dönem Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise borçsuz bir belediye devrettiklerini dile getirdi.

Yeni Belediye Başkanı Salih Akman'a başarılar dileyen AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da devir teslim töreninin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öte yandan, YSK kararının ardından HDP'li bir grup, Tuşba Belediyesine gelerek oturma eylemi yapmak istedi. Güvenlik güçleri izin vermeyince, gruptakiler sessiz bir şekilde alandan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Salih Akman AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title