Haberler

Kfw Yönetim İzleme Ofisi Heyeti Van'da

Türkiye'de, Bazı Belediyelerin İçme Suyu ve Altyapı Projelerini Destekleyen Alman Kalkınma Bankası'nın (Kfw) Yönetim İzleme Ofisi Direktörü Jürgen Maibach, Ofis Çalışanları ile Birlikte Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü Makamında Ziyaret Ederek, Yürütülen Altyapı Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı.

Türkiye'de, bazı belediyelerin içme suyu ve altyapı projelerini destekleyen Alman Kalkınma Bankası'nın (KFW) Yönetim İzleme Ofisi Direktörü Jürgen Maibach, ofis çalışanları ile birlikte Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret ederek, yürütülen altyapı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van'da yürütülen altyapı çalışmaları hakkında heyete bilgi veren Başkan Yenigün, zaman ve maddi kaynak isteyen yeraltı çalışmalarının cesaret işi olduğunu söyledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kanalizasyon projesini yaptıklarını ifade eden Başkan Yenigün, bugüne kadar hiç kimsenin buna cesaret edemediğini dile getirdi. Başkan Yenigün, Alman Kalkınma Bankası'ndan alınan kredi ile yıllardır kanalizasyon ve altyapı sorunu yaşanan mahallelerin altyapısını iyileştirdiklerini belirterek, "Bu sorunların

gündemden düşmesi için gece gündüz uğraş veriyoruz. İş sezonumuz kısa sürüyor. Biz bu uğraşıları sadece bir kaç aylık bir dönemde yapabiliyoruz" dedi.

Altyapı eksikliğinin kendi dönemlerinden kaynaklanan sorun olmadığını da kaydeden Başkan Yenigün, önceki yönetimlerin ihmalkarlığının vebalini çektiklerini savundu. Başkan Yenigün, "Şayet geçmiş dönemlerde bir kazma vurulsaydı, şimdi işimiz çok daha kolay olurdu. Biz ilin altyapı sorununu gündemden düşürmek için her imkanı seferber ettik. Yüzde 60'larda olan altyapı sorununu yüzde 10'lara düşürdük" diye konuştu.

Van Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle de bir toplantı yapan Jürgen Maibach ve beraberindeki heyet, altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgelere giderek, yerinde incelemelerde bulundu.

(ŞA-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title