Haberler

Kfor, Yarinye Sınır Kapısını Açtı, Sıplar Barikat Kurup Ulaşımı Engelledi

Kosova'da 2 ay önce Sırplar tarafından ateşe verildikten sonra kapanan Yarinye sınır kapısı KFOR birlikleri tarafından yeniden açıldı.

Kosova'da 2 ay önce Sırplar tarafından ateşe verildikten sonra kapanan Yarinye sınır kapısı KFOR birlikleri tarafından yeniden açıldı. Açılan Yarinye sınır kapısından kamyonlar dışında yayalar ve küçük araçlar girmeye başladı.

KFOR, Sırbistan'dan gelen trenleri de sıkı kontrolden geçirmeye başladı. Yarinye sınır kapısının açılmasından sonra Sırplar, sınıra 200 metre uzakta yeni barikat kurarak ulaşımın yeniden kesilmesine neden oldu.

TOMİSLAV NİKOLİÇ'İN MİTROVİÇA ZİYARETİ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Öğleden sonra bilinmeyen bir yoldan Kosova'ya giriş yapan Sırp Radikal Partisi Başkanı Tomislav Nikoliç Mitroviça'daki yaralıları ziyaret etti. Nikoliç Mitroviça, Sırp liderleriyle de biraraya geldi. Burada açıklama yapan Mitroviça, "Avrupa Birliği'ne girmeme pahasına Kosova'nın kuzeyinden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title