Haberler

Kfor'un Güney Tugayı Komutası Avusturya'ya Geçti

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Kfor'un 5 Komuta Bölgesinden Biri Olan Prizren Merkezli Çok Uluslu Güney Tugayı'nda Devir Teslim Töreni Düzenlendi. Bir Yıllığına Çok Uluslu Güney Tugayı'na Komutanlık Yapan Türkiye, Komutayı Avusturya'ya Devretti.

Nato'nun Kosova'daki Barış Gücü KFOR'un 5 Komuta bölgesinden biri olan Prizren merkezli Çok Uluslu Güney Tugayı'nda devir teslim töreni düzenlendi. Bir yıllığına Çok Uluslu Güney Tugayı'na komutanlık yapan Türkiye, komutayı Avusturya'ya devretti.

Alman, Türk, Avusturya ve diğer ülke askerlerinin katılımıyla Prizren Feildcamp Kışlası'nda yapılan tören, alay birliğinin geçidiyle başladı. Ardından askeri marşlar eşliğinde Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Tarçın, KFOR Komutanı General de Marnhac ile onur kıtasını selamladı. Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Tarçın, 1 yıllık görevi eksiksiz yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, komutasındaki askerlerin "Tek Tim, Tek Görev" sloganına yakışır şekilde görevlerini başarıyla icra ettiklerini vurguladı. Tuğgeneral Tarçın, asker-sivil işbirliği çerçevesinde önemli projeleri hayata geçirdiklerini de hatırlattı.

KFOR komutanı Fransız general Xavier de Marnhac da törende yaptığı konuşmada, Tuğgeneral Tarçın'ın komutasındaki Çok Uluslu Güney Tugayı'nın büyük işler başardığının altını çizdi. Tarçın'ın, Kosova'nın bu bölümündeki durumu son derece doğru algıladığını belirten Marnhac, "Buralara gerçekleştirdiğim her ziyaretimde üstün nitelikli askeri personelle karşılaştım ve başarının buradan kaynaklandığını gördüm" ifadelerini kullandı.

Törenin devamında NATO flamasının devir teslimi yapılarak, Tuğgeneral Uğur Tarçın, komutayı Avusturyalı Tuğgeneral Robert Prader'e devretti.

Prader, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Çok Uluslu Güney Tugayı komutasının bir yıl süreyle Avusturya'ya devredilmesi nedeniyle büyük bir onur duyduğunu belirtti. Tuğgeneral Prader, tugayın yerel halk ve makamlarla olan yapıcı işbirliğini sürdüreceğini belirterek, çalışmalarında başarılı olmak için her askerin gayret göstereceğini söyledi.

Kosova'da görev yapan uluslararası yetkililer ile yerel idarecilerin hazır bulunduğu devir teslim töreninde helikopterler geçidi büyük ilgi topladı. Tören, alay birliğinin tören alanından ayrılmasıyla son buldu.

(EK-OYK-OYK-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title