Haberler

    Keyifli Bir Yolculuk: Van Gölü Ekspresi

    Kenti geride bırakmak isteyenler! Sizin için harika bir teklifimiz var. Van Gölü Ekspresi ile mistik bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Bu yolculuk sizi hem ülkemizin en güzel köşelerinden birini keşfetmeye götürecek; hem de sizi şehrin çılgın kalabalığından uzaklara, kafamızı dinleyebileceğiniz ve kendi içinizde de bir yolculuğa çıkabileceğiniz bir yerlere yönlendirecek. Van Gölü Ekspresi hakkında bilmeniz gereken her şey burada!

    Van Gölü Ekspresi ile Trenle Yolculuk Yapmanın Keyfi

    Avrupa'da yaşayanlar, ya da oraya bir seyahate gidenler döndüklerinde; mutlaka oradaki trenlerin ne kadar harika olduklarını anlatırlar. Tren rayların üzerinde nazlı nazlı seyrederken yan koltuktaki yolcularla yapılan sohbeti; pencerede bir beliren bir kaybolan kentleri ve köyleri anlata anlata bitiremezler. Trenle seyahat otobüs veya uçakla seyahat etmekten çok daha farklı bir deneyimdir çünkü. Uçakta biniş ve iniş dışında insanlara temas edilmez. Otobüste kara yolu bitmek bilmez bir sıkıcılıktadır. Oysa tren, bir hikayedir. Trenle yolculuk size bir deneyim yaşatır. Sıkıldınız mı? Kalkar yürürsünüz… Uykunuz mi geldi? Koltuğunuza büzülür uyursunuz… Her istasyonda o kente özgü bir şeyler bulursunuz. İşte bu yüzden güzeldir trenle yolculuk etmek!

    TCDD'nin En Yenisi: Van Gölü Ekspresi

    Van gölü ekspresi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın en yeni rotalarından bir tanesi. Son yıllarda hem hızlı trenlerle hem de genişleyen demir ağları ile tren yolculuğu keyfini Avrupa standartlarına taşıyan , Van Gölü Ekspresi ile ülkenin iki yanını birbirine bağlıyor. Ankara'dan yola çıkan van Gölü Ekspresi, Ankara'dan Tatvan'a gitmekte.

    Van Gölü Ekspresi Koltuk Seçenekleri

    Van Gölü Ekspresi'nde birbiriden farklı özelliklere sahip üç adet koltuk tipi bulunmaktadır. Bunlar pulman, örtülü kuşetli ve yataklı şeklinde ayrılmaktadır. Bunlar dışında bir de yemek vagonu bulunmaktadır. Peki, hangi koltuk sizin için doğru olan? Bunun için seyahat sırasında ortaya çıkabilecek olan ihtiyaçlarınızı düşünmeniz gerekiyor. Bunları göz önüne alarak en doğru koltuk tipini seçebilirsiniz.

    Van Gölü Ekspresi içerisindeki koltuk tiplerini sizler için değerlendirdik!

    Pulman

    Öncelikle pulman ne demek ona bakalım… Pulman, yatırılabilen koltuk anlamına gelen bir terimdir. Bu koltuklar, arkaya doğru yatarak yolcuya rahat bir yolculuk sağlar. Van Gölü Ekspresi pulman koltukları 2 + 1 şeklinde tasarlanmıştır. Yani bir tarafta iki pulman, bir tarafta ise tek bulman bulunur. Bu koltukların aralıkları sizin geceyi rahatça geçirmenize yardımcı olacak kadar açıktır.

    Örtülü Kuşetli

    İşte trendeki minik odanız! Örtülü kuşetli koltuklar, size trende sadece sizin için uygun bir alan sağlar. Bunlar kapılı odalardır. Buradaki oturma alanını istediğinizde koltuk, istediğinizde ise yatak olarak kullanma imkanınız var. Bu sayede gündüzleri koltukta oturup gece yatakta yatarak rahat bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu koltuk tipini almanız durumunda, tren görevlileri size temiz nevresim, yastık ve pike temin ediyorlar. Bu sayede konforunuzu biraz daha arttırmanız mümkün.

    Dört kişinin bir arada kaldığı örtülü kuşetli koltukları, özellikle dört kişi seyahat edecek olanlara tavsiye ediyoruz. Kompartmandaki kadın ve erkek sayısına göre tren görevlileri düzenleme yapabiliyorlar. Aman dikkat diyelim!

    Yataklı

    Van Gölü Ekspresi içerisinde yer alan yataklı vagonlar iki kişilik olarak tasarlanmıştır. Bu yataklı vagonlarda ranza şeklinde iki adet tek kişilik yatak bulunmaktadır. Bu minik odanın içerisinde bir de mini buzdolabı yer alıyor. Bunun yanısıra bir de lavabo var, ancak tuvalet için trendeki öteki tuvaletleri kullanmanız gerekiyor. Yine de yiyeceklerinizi yıkamak, arada ferahlamak ya da dış fırçalamak için yataklı vagon tercih edilebilir.

    Van Gölü Ekspresi Soğuk Olur Mu?

    Trenle ilk defa yolculuk edecekseniz eğer, trenin soğuk mu sıcak mı olacağını bilemeyebilirsiniz. Özellikle soğuk kış aylarında seyahat edecekler için uyaralım: evet biraz soğuk olabilir! Trenin içerisinde ısıtma sistemi elbette ki mevcut. Ancak sizin için yeterli gelmeyebileceğini hesaba katarak yanınıza bir adet pike almayı ihmal etmeyin.

    Van Gölü Ekspresi vagonları içerisinde işinin ayarlanabileceği paneller mevcut. Buradan işiyi 28 dereceye kadar ayarlamanız mümkün. Ancak bu ayara pek de dokunmamakta fayda var. Panelde bir değişiklik gerçekleştirildiğinde, örneğin işi düşürüldüğünde, tekrar ısınması bir hayli zaman alınabiliyor. Dolayısıyla siz üzerinizdeki kıyafet katlarını değiştirerek işe başlayın, son çare olarak bu paneli kullanın.

    Van Gölü Ekspresi'nde İnternet Var Mı?

    Seyahatiniz sırasında sosyal medyadan kopmak istemiyorsanız, aklınıza "Acaba ınternet olacak mı?" sorusu gelmiş olmalı. Tren içerisinde internet bağlantısı yok ancak yolculuk sürecinde cep telefonunuzdan internete girebiliyorsunuz. GSM operatörleri tarafından sağlanan ınternet yolculuğun büyük bir kısmı boyunca çekiyor. Bu şekilde sosyal medyadan kopmamış olacaksınız. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var. Hızlı bir internet bağlantısı beklemeyin! Ara ara kopmalar olacaktır, bunu da göz önünde bulundurun.

    Van Gölü Ekspresi Yemek Vagonu

    Trende yolculuk etmenin en güzel yanlarından bir tanesi, rayların üzerinde dilediğinizi yapabilme imkanınız olmasıdır. Bunun bir örneği istediğiniz gibi yemek yiyebilecek olmanızdır. Yemekli vagon, tren yolcularının en favori mekanıdır destek yanılmamış oluruz!

    Van Gölü Ekspresi içerisindeki yemekli vagon içerisinde dörder kişilik masalar yer almakta. Bu masalarda yemeğinizi rahatlıkla yiyebilirsiniz. Trenin yemek menüsü kimi zaman kısıtlı olabilir. Sonuçta görece yeni olduğunu akıllarda tutmakta yarar var. Bu nedenle yanınıza atıştırmalıklar alın.

    Trende yemekli vagondaki ödemelerinizi gerçekleştirmek için yanınıza az da olsa nakit para almayı ihmal etmeyin. Kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme gercekleştirmek istediğinizde tren ınternet bağlantısının zayıf olduğu bir yerden geçiyorsa zorlanabilirsiniz.

    Van Gölü Ekspresi Hareket Günleri ve Saatleri

    Van Gölü Ekspresi, şu anda haftada iki gün işlemekte. Ankara'dan Salı ve Pazar günlerinde hareket ediyor. Tatvan'dan ise Salı ve Perşembe günlerinde kalkıyor. Van Gölü Ekspresi Ankara'dan saat 11.00'de yola çıkıyor. Yaklaşık altı saatte Kayseri'ye varıyor. 11.50'de Kayseri'den tekrar kalkıyor ve Sivas'a ulaşıyor. Sivas'tan 21.25'te ayrılan tren oradan Malatya'ya varıyor. 01.55'te Malatya'dan ayrılıyor ve rotası üzerindeki son durak olan Elazığ'da duruyor. 04.40'ta Elazığ'dan kalkan tren, ertesi gün 11.16'da Tatvan'a varıyor.

    Gelelim dönüş yolculuğuna… Dönüşte Tatvan'dan tren 07.55'te kalkıyor. Dönüş yolculuğunda ilk durak Elazığ. Elazığ'dan 14.01'de ayrılan tren bu kentin hemen ardından Malatya'ya varıyor. Malatya'dan 16.45'te kalkarak Sivas'a ve oradan da 20.50'de kalkarak Kayseri'ye ulaşıyor. Kayseri'den 00.30'da ayrılıyor ve Ankara'ya ertesi gün saat 07.22'de ulaşıyor.

    Rotadan bahsederken değindik, ancak bir kere daha altını çizmekte yarar var. Van Gölü Ekspresi, Van Gölü'ne değil Bitlis'in Tatvan ilçesine gidiyor. Peki, o halde neden Van Gölü Ekspresi olarak adlandırılıyor? Çünkü Tatvan, Van Gölü'nün batısında yer alıyor. Bu nedenle de aslında rotanız olan Van Gölü'ne varmış oluyorsunuz. Bu durumu aklınızda tutarak planlama yapmakta yarar var.

    Van Gölü Ekspresi, Ankara'dan başlayan yolculuğunda toplamda altmış adet istasyonda duruyor. Bu istasyonlar sırası ile şu şekilde: Irmak, Yahşıhan, Kırıkkale, Balisih, Cerikli, Şekili, Yerköy, Caferli, Sefaatlı, Sarıkent, Karasenir, Kanlıca, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköprü, Kayseri, Sarıoğlan, Karaözü, Yeni Çubuk, İhsanlı, Şarkışla, Hanlı, Gözmen, Bedirli, Kalın, Yapı, Sivas, Taşlidere, Bostankaya, Yeni Kangal, Çetinkaya, Demiriz, Akçamağara, Akgedik, Hekimhan, Malatya, Battalgazı, Fırat, Kuşsarayı, Pınarlı, Baskıl, Şefkat, Yolcatı, Elazığ, Yurt, Çağlar, Muratbağı, Palu, Beyhan, Ekerek, Suveren, Genç, Turna, Nurik, Solhan, Kale, Muş, Sıcaksu, Rahova ve Tatvan.

    Van Gölü Ekspresi Bilet Fiyatları

    Van Gölü Ekspresi'nde bilet fiyatları tercih ettiğiniz koltuk biçimine göre farklılık gösteriyor. Trende birbirinden farklı koltuk tipleri bulmak mümkün.

    Pulman tipi koltuk tercih ederseniz, ödemeniz gereken fiyat 48 TL olarak belirlenmiş.

    Örtülü kuşetli olarak bilet alırsanız 63.5 TL ödeme yapmanız gerekiyor. edebilirsiniz.

    Gelelim yataklı vagonlara… Bunlarda seyahat etmeniz halinde tek kişi 187 TL iki kişi ise 234 TL ödeyebilirsiniz.

    Peki, bilet fiyatlarında indirim var mı? "Okuyorum ben!" diyenler de bu fiyatı mı ödeyecek? Van Gölü Ekspresi'nin fiyatlarında öğrencilere ve memurlara % 20 indirim mevcuttur. Bunun yanısıra çocuk ve engelliler için de % 50 indirim mevcut. Bunlar haricinde 65 yaş üstü kişiler ve 60 – 64 yaş arasındaki yurttaşlar için de farklı ücretlendirme seçenekleri mevcut. Bu şekilde evdeki kimseyi geride bırakmadan sebate çıkabilirisiniz! Eğer indirim kategorilerine giriyorsanız, biletinizi satın alırken mutlaka dikkat edin. Eğer biletinizi gişeden alıyorsanız, ilgili kimlik kartınızı götürmeyi ihmal etmeyin. İster gişeden ister internetten biletinizi alın, her iki durumda da ilgili kartınızı trene bineceğiniz gün yanınıza almanız en doğrusu olacaktır.

    Van Gölü Ekspresi'nde Evcil Hayvanlar

    Evcil hayvan sahipleri için seyahat ayarlamak oldukça zorlu bir iştir. Kimi zaman pek sevgili can yoldasınızı bırakacak kimseyi bulamadığınız için seyahat planlarınızı ertelemeniz gerekebilir. Ancak trenler işte tam da bu esnada imdadımıza koşuyor. Van Gölü Ekspresi ile evcil hayvanınızı da yanınıza alarak seyahat edebilirsiniz. Kediniz veya köpeğiniz de sizinle birlikte bu harika yolculuğa çıkabilir. Bunun için tercih ettiğiniz mevkideki biletin yarı fiyatını ödemeniz yeteri olacaktır. Bu sayede kendine ait bir bileti olan minik arkadaşınız da sizinle birlikte gelebilir.

    Van Gölü Ekspresi ile Yola Çıkacaklara Tavsiyeler

    Kafaya koydunuz, bu trenle seyahat edeceksiniz… Peki, nelere dikkat etmek gerek? Yanınıza neler almalısınız? Ne giymelisiniz? işte Van Gölü Ekspresi ile yola çıkacaklar için derlediğimiz tavsiyeler

    Van Gölü Ekspresi'nde Ne Giymeli?

    Öncelikle bu seyahate çıktığınızda yaklaşık bir gününüzü trende geçireceğinizi aklınızdan çıkartmayın. Bu nedenle sırasında sizi rahat ettirecek kıyafetler tercih etmeniz gerekmektedir. Kan dolaşımınızı engelleyecek dar kıyafetlerden kaçının. Kıyafetleri birkaç kat şeklinde giyerek sıcakladığınızda daha rahat edebilirsiniz. Ayraca rahat bir ayakkabı tercih etmek de oldukça önemli. Elinizin altında mutlaka yedek bir tişört ve çorap bulunsun.

    Eğer kış aylarında Van Gölü Ekspresi ile seyahat ediyorsanız, seyahatiniz sırasında geçeceğiniz Doğu illerinin sıcaklık değerlerini göz önüne alın. Trenden indikten sonra kentleri ya da doğal güzellikleri yürüyerek keşfetmeyi planlıyorsanız, mutlaka içlik ya da termal kıyafetler tercih edin.

    Hangi Koltukta Ne Önemli?

    Van Gölü Ekspresi'nde tercih ettiğiniz koltuk tipine göre yanınıza almanız gereken şeyler değişebilir. Her bir koltuk tipinin gerektirdiği farklı ihtiyaçlar vardır.

    Pulman Koltuk: Eğer pulman koltukta seyahat ediyorsanız, yanınıza boyun yastığı alın. Bu şekilde uyurken daha rahat edersiniz. Ayrıca uyurken üzerinize örtmek üzere ince bir şal ya da ceketi yanınızda bulundurmanız da tavsiye edilir.

    Yataklı ve Örtülü Kuşetli: Yataklı vagonlarda priz mevcut. Ancak yine de günümüzün teknolojik aletleri ile yetersiz kalabilir. Bu nedenle prizi çoklayacak bir alet ya da kısa bir uzatma kablosunu yanınıza alabilirsiniz. Bu şekilde herkes tüm cihazlarını rahatça şarj edebilir.

    Van Gölü Ekspresi Başlangıç Paketi

    Hangi mevkide seyahat ederseniz edin, hangi koltukta oturursanız oturun; bazı şeyler ortak ihtiyaçlar kategorisinde yer alacak. Bunları sizler için Van Gölü Ekspresi Başlangıç Paketi adı altında birleştirdik. Bir çeşit alışveriş listesi olarak da düşünebilirsiniz. Bu seyahate çıkmaya karar verdikten sonra elinizde bu liste ile mutlaka küçük bir alışveriş türü yapın!

    Islak Mendil: Özellikle havaların soğuk olduğu kış aylarında trenin içerisinde su tesisatında donmalar gerçekleşebiliyor. Uzun tren yolculuğu boyunca kendinizi tazelemek istediğiniz anlar için yanınıza ıslak mendil almaya ihmal etmeyin.

    Tuvalet Kağıdı: Durduğunuz istasyonlarda ya tren içerisinde tuvalete gitmek isterseniz, kimi zaman tuvalet kağıdı bulmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bir iki rulo tuvalet kağıdını çantanızın içine sıkıştırın.

    Atıştırmalıklar: Uzun süren yolculuk boyunca trende yemek yeme imkanı olacak. Ancak ani acıkmalar ve gece atıştırmalıkları için yanınıza yiyecek bir şeyler almayı ihmal etmeyin. En sağlıklısı bir kutu süt ile bir elma olacaktır.

    Van Gölü Ekspresi ile Görülecek Yerler

    Van Gölü Ekspresi, sizi doğanın muhteşem güzellikleri ile çevirli bir yolculuğa çıkartıyor. Yol boyunca gözünüzü pencereden ayıramayacağınıza eminiz! Her biri birbirinden güzel kentlerimizi, köylerimizi bir bir geride bırakırken, kendi içinizde de bir yolculuğa çıkabilirisiniz!

    Van Gölü Ekspresi ile seyahatinizi gerçekleştirdiniz. Varış noktası olan Tatvan'a ulaştınız. Burada dilerseniz öncelile Tatvan'ı gezebilirsiniz. Bitlis kentinin ilçesi olan Tatvan'da birbirinden güzel gezilip görülecek yerler mevcuttur. El-Aman Kervansarayı, St. George Manastırı, Abdülcelil Behtani Türbesi, Nemrut Dağı Krater Gölü ve Tatvan Sahili bunlardan bazıları. Trenin sizi ulaştırdığı bu müthiş kenti görmeyi ihmal etmeyin.

    Eğer Tatvan'dan Van'a doğru devam etmek isterseniz, iki seçeneğiniz var. İlk olarak arzu ederseniz otobüse binebilirsiniz. Tatvan ve Van arasında sık aralıklarla devam eden otobüsler sizi şehre ulaştıracaktır. Bunun yanısıra farklı bir yolculuk isteyenler için önerimiz feribot olacaktır. Van Gölü üzerinde yük ile dolduktan sonra kalkan feribotları bekleyecek vaktiniz varsa, onlarla da seyahat edebilir be ilginç bir yolculuk yapabilirsiniz.

    Van'a ulaştınız. Van'da gezilip görülecek o kadar çok yer var ki! Eğer dönüş yolculuğunuzu da trenle gerçekleştirecekseniz, o zaman bir sonraki trenin kalkış zamanına kadar çok iyi bir şekilde seyahatinizi planlamanız gerekmektedir.

    Gezmeye Van Kalesi ile başlayabilirsiniz. Kaleler Şehri olarak bilinen Van'daki tek kale burası değil elbette. Hoşap Kalesi de görülebilecek yerlerden bir tanesi. Ayrıca Çavuştepe Kalesi'ne de bir şans vermenizi öneririz.

    Bunlar dışında elbette Van Gölü var. Van Gölü seyahatinizin en güzel noktalarından birisi olacaktır. Van Gölü'nde yapılacak pek çok şey mevcuttur. Golün etrafındaki plajlardan gole girebilir, tren yolculuğunun yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Gol üzerinde botla ve motorla gezi yapma imkanı mevcuttur. Bunun haricinde kürek sporu ile ilgilenenler için de van gölü bulunmaz bir adrestir.

    Van'da bir de ada olduğunu biliyor muydunu? İşte sadece gerçek gezginlerin yaşayabileceği bir deneyim sizi bekliyor! Akdamar Adası ve Kilisesi, Van'da gezilip görülmesi gereken en güzel yerleden bir tanesi.

    Sırada peri bacaları var. Yanlış okumadınız! Göreme'dekilerden bahsetmiyoruz. Peri bacaları oluşumu yalnızca Ürgüp Göreme tarafında değil aynı zamanda Van'da da görülmektedir. Bu doğa harikası yapıları görmeden Van'dan ayrılmayın.

    Eğer Van'a yaz aylarında seyahat ettiyseniz, Muradiye Şelalesi'ne de mutlaka uğrayın. Bu serin sular, gezinin tüm yorgunluğunu üzerinizden alacak ve sizi canlandıracaklar.

    Ve elbette kahvaltı… Şairlerin mutlulukla ilgisi olduğunu düşündüğü, günün bu en önemli ogünü Van'da bir aynı güzel! Van'a gelip Van Kahvaltısı başta olmak üzere güzel yemeklerini yemeden ayrılmak olmaz. Şimdiden afiyet olsun.

    Kaynak: Emoji.com.tr / Komik - İlginç

    Van Gölü Tatvan Haberler

    Bakmadan Geçme

    Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (14)

    Emele batmani:

    Harika Siirte Batmana Hasankeyfe gelsinler bütün Vatandaşlar baş üstünde .Siirt muradiye Şelalesi Ararat hepsi güzel .korkmayin sorun yok

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Parisli:

    Turkiyemin heryeri herseyi bambaşka..bunu yurt disina cikmayan anlayamaz..

    1
    0
    yanıtYanıtla
    nilüfer:

    Çok özendim.İnşaallah birgün bize de nasip olur.Tanıtım çok güzel.Sağlıklı olun.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Ayşe Akgün:

    Süper bir tanıtım yazısı.Tesekkurler

    1
    0
    yanıtYanıtla
    ADINIZI YAZIN:

    Ben Van’da askerlik yapmıştım daha önceki yıllarda. Van çok güzel bir şehir. Tarih açısındanda bi okadar görkemli. Gezip görmek isteyenlere gönülden tavsiye ederim.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Eeee:

    Kiz arkadasla.gitmistim harikaydi yan taraftan.sikayet gelmisti gece gurultu cok.oluyor.diye bende dedim.benim.burada.oldugum.anlasilsin diye bilerek yaptim dedim sonra $ak $uk yemegi yedik

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Imamin kayigi:

    Kayikla olmaz mı?

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yy:

    Hdp ye oy verenlere ziyaret yapmıyoruz paramızı teröre vermeyeceğiz

    0
    0
    yanıtYanıtla
    ADALI:

    Sakın bu habere inanıp gaza gelip binmeyin.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    NOSTALJI:

    Harika bir tanıtım olmuş yüreğinize sağlık... yazıyı okurken bir anda yolculuğa dahil oluyor insan...

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title