Haberler

Kesk'ten Kızlı- Erkekli Açıklamaya Tepki

İzmir'de, Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kızlı- erkekli aynı evde kalıyorlar' açıklamasına yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

İzmir'de, Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kızlı- erkekli aynı evde kalıyorlar' açıklamasına yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar' açıklamasını protestoı etmek için eylem düzenledi. Elerinde meşale taşıyan KESK üyesi yaklaşık 100 kişi, 'yasama organı, yürütme organı, yargı organı ve üreme organından elini çek' dövizleri ile 'Oğlan bizim kız bizim sana ne Tayyip', ' Kahrolsun AKP diktatörluğu', 'Tayyip elini evimizden çek' sloganları eşliğinde Konak YKM binasından İzmir Büyüküşehir Belediyesi önüne yürüdü. Grup adına KESK sözcüsü Ramis Sağlam basın açıklaması yaptı.

Sağlam, "AKP iktidarı bedenimizin, kimliğimizin ve yaşam tarzımızın sırılarını belirlemeye çalışıyor. Toplum üzerinde sürekli bir denetim kurmak istemesi ve diktatörlük heveslerini kabul etmemiz söz konusu bile olamaz. İktidar şimdi de öğrenci evlerini hedefe koymuştur. Hükümet kızlı erkekli evde kalıyorlar söylemi ve grişimiyle röntgenciliğe soyunarak kirli ellerini evlerimizin içine sokmaya çalışmaktadır. AKP'nin ahlak söylemi üzerinden yarattığı bir kutuplaşmanın yol açtığı çatışmayla iktidarını beslemeye çalışmaktadır" dedi.

Grup içerisinde bulunan 75 yaşındaki İsmet Ceylan, "Onaların çocukları zengin. Bizim çocuklarımızı bırakmıyorlar ki iki kişi bir araya gelip kiralarını paylaşsınlar. Bizde kötü düşünmeyiz, biz ileri ve aydın görüşlüyüz. Çağdaş bir inasanız, biz yobaz degiliz. Yobaz olan onlar. Her yere elini dilinin uzatıyor. Be kardeşim dilinin tut" dedi. Grup açıklama sonrasında sessizce dağıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Recep Tayyip Erdoğan Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title