Haberler

Kesk'ten Grev Çağrısı

Kesk, Hükümetin "Enflasyon Oranı Kadar Maaş Artışı" Teklifini Yinelemesi Dışında Herhangi Bir Somut Ücret Artışı Önermediğini Kaydetti. AKP Hükümeti'nin Oyalayıcı Tavrının Toplu Görüşmelerin Beşinci Turunda Ortaya Çıktığını Savunan Kesk, Kamu-sen ve Memur Sen'i Greve Çağırdı.

-KESK, Hükümetin "enflasyon oranı kadar maaş artışı" teklifini yinelemesi dışında herhangi bir somut ücret artışı önermediğini kaydetti. AKP Hükümeti'nin oyalayıcı tavrının toplu görüşmelerin beşinci turunda ortaya çıktığını savunan KESK, Kamu-Sen ve Memur Sen'i greve çağırdı.

ANKARA (ANKA) – KESK, Hükümetin "enflasyon oranı kadar maaş artışı" teklifini yinelemesi dışında herhangi bir somut ücret artışı önermediğini kaydetti. AKP Hükümeti'nin oyalayıcı tavrının toplu görüşmelerin beşinci turunda ortaya çıktığını savunan KESK, Kamu-Sen ve Memur Sen'i greve çağırdı.

KESK'den yapılan yazılı açıklamada, Hükümetin milyonlarca kamu emekçisinin beklediği maaş zammı önerisini yuvarlak vaatlerle geçiştirdiği belirtildi. Açıklamada, "1 Ocak 2006'da 40 YTL, 1 Temmuz 2006'da 80 YTL olarak verilen ek ödemeler, Hükümetin sözüne karşın aradan geçen 13 ayda artmamıştır. Hükümetin geçen yıl vermeyi taahhüt ettiği ancak vermediği 120 YTL'yi bu yıl yeni bir teklifmiş gibi sunması ise kamu çalışanlarının açıkça aldatıldığının bir göstergesidir. Ayrıca bu tip artışlar taban aylığa ve katsayıya yansımadığı için kamu emekçilerinin durumların kalıca ve gerçek anlamda bir iyileştirme yaratmamaktadır" denildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title