Haberler

Kesk: "Memurun Reel Kaybı Yüzde 20'nin Üzerinde"

Kesk, Yapılan Zamlar ve Gerçekleşen Enflasyona Göre Memur Maaşlarında Reel Kaybın Yüzde 20'leri Geçtiğini Belirterek, Maaşlara Yapılacak 1 -2 Puanlık Ek Zammın Kamu Emekçileriyle Alay Etmek Anlamına Geldiğini Bildirdi.

KESK, yapılan zamlar ve gerçekleşen enflasyona göre memur maaşlarında reel kaybın yüzde 20'leri geçtiğini belirterek, maaşlara yapılacak 1-2 puanlık ek zammın kamu emekçileriyle alay etmek anlamına geldiğini bildirdi.

KESK yaptığı açıklamada, açıklanan enflasyon hedefi ile gerçekleşen enflasyon arasındaki farkın hiçbir dönemde AKP hükümetleri dönemindeki kadar olmadığını belirterek, TÜFE'de gerileme olduğu yönündeki açıklamaların da inandırıcı olmadığını vurguladı. Sadece elektriğe yapılan yüzde 22'lik zammın bile maaşlara yapılan zam ile reel kaybın arasındaki farkı gözler önüne serdiğinin altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

"Enerji ürünlerine yapılan her zam diğer zamları tetikliyor ve giderek yükselen enflasyon karşısındaki kaybımız daha da artıyor. Son bir yıl içerisinde ayçiçek yağına yüzde 87, bulgura yüzde 73, pirince yüzde 62, domatese yüzde 60, makarnaya yüzde 42, ekmeğe yüzde 40 zam yapıldı. Dolayısıyla reel kaybımız nereden bakılırsa bakılsın yüzde 20'leri geçiyor. Kamu emekçilerinin maaşlarına yapılacak bir iki puanlık ek zamların çalışanlarla alay etmek anlamına geldiği açıktır. Enflasyon hedefine dayalı ücret zammı anlayışı terk edilmelidir. En düşük kamu emekçisi maaşı tek kişinin insanca yaşayabileceği sınır olan net bin 200 YTL olmalıdır."(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title