Haberler

Kesk Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul:

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kesk) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Sosyal Haklarımızın Güvence Altında Olduğu Bir Ülke İstiyoruz" Dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Sosyal haklarımızın güvence altında olduğu bir ülke istiyoruz" dedi.

Bartın HEM salonunda gerçekleştirilen "Demokrasi" başlıklı konferansa KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Gazeteci-Yazar Rahmi Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. ZKÜ Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sarıbaş, KEKS ve Eğitim-Sen üyelerinin izlediği konferansta konuşan KESK Genel Başkanı Tombul, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın yeni işe girecek olanların tüm haklarını elinden aldığını öne sürdü. Tombul, "Biz bu ülkede bir arada yaşamayı savunuyoruz. Bizim sesimizi büyütmeye ihtiyacımız

var. Herkes sesini, çığlığını birleştirmeli. Yaşadığımız bu olaylara bir yanıt vermemiz gerekiyor. Biz bu ülkede birlikte, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz sosyal haklarımızın güvence altına alındığı bir ülkede yaşamak istiyoruz" dedi. Anayasa tartışmalarında halktan yana olmak için platform oluşturduklarını kaydeden Tombul, KESK olarak 3 Kasım tarihinde yapmayı planladığımız mitingte her kesimden insanı çevremizde toplayacağız. Her zamanki tepkilerimizi daha da artırmaya ihtiyacımız var. Artan bir feryat,

toplumu karşı karşıya getirir. Bu ülkede çok olaylar yaşandı. Şimdi her zamankinden daha fazla sorumluluğumuz var. KESK 20 yıldır birlikte mücadele edenlerin örgütüdür" ifadelerini kullandı.

Sendika olarak toplumu bilinçlendirme arzusu içerisinde olduklarını ifade eden Tombul, daha sonra üyelerin yönelttiği soruları yantıladı.

(MAO-AK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title