Haberler

Kesk'den Şahin'e:"sendikları Birbirine Düşürmeyin"

Kesk Genel Başkanı İsmal Hakkı Tombul, Kamu İşveren Kurulu'nu Temsilen Toplu Görüşmelere Katılan Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i, Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'la Ortak Açıklama Yaparak, Sendikaları Birbirine Düşürmekten Vazgeçmeye Çağırdı.

KESK Genel Başkanı İsmal Hakkı Tombul, Kamu İşveren Kurulu'nu temsilen toplu görüşmelere katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in “çalışın sizin de olur” sözüne sert çıktı. Tombul, Şahin’i Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'la ortak açıklama yaparak sendikaları birbirine düşürmekle suçladı.

Tombul, yaptığı yazılı açıklamada, dün ikinci turu sona eren toplu görüşme sürecini değerlendirdi. Tombul, Bakan Şahin’in toplu görüşmelerde sadece Kamu-Sen Başkanı Bircan Ayyıldız'ı muhatap olarak onunla birlikte basın açıklamaları yapmasını eleştirdi. Tombul, Kamu-Sen Başkanı Akyıldız’ın da Şahin'in bu tutumundan güç aldığını ifade ederek, "hükümetin biçtiği role" uygun davranmakla suçladı.

"Başbakan Yardımcısının ve Kamu-Sen Başkanın bu tutumu toplu görüşmelerde kamu emekçilerinin etkisini zayıflatmaktan başka bir şey ifade etmemektedir" diyen Tombul, Şahin'i anti demokratik tutumundan vazgeçmeye, sendikaları da kamu emekçilerinin hak ve taleplerine uygun hareket etmeye çağırdı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title