Haberler

Kesk'ciler Ssgss'ye Tepki İçin Meydanda

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (Ssgss) Yasa Tasarısına Tepki Gösteren Bir Grup Kesk Üyesi Sendikalı Eylem Yaptı. Sendikalılar Adına Basın Açıklaması Okuyan Mustafa Çoban, Hükümetin Kendilerini Duymadığını Söyledi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısına tepki gösteren bir grup KESK üyesi sendikalı eylem yaptı. Sendikalılar adına basın açıklaması okuyan Mustafa Çoban, hükümetin kendilerini duymadığını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Selçuk Çay Bahçesi önünde toplanan KESK'e bağlı sendikaların üyeleri adına basın açıklaması okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Çoban, TBMM'de halkı yakından ilgilendiren SSGSS'nin 2. tur görüşmelerinin yapıldığını söyledi. Görüşmelere katılan milletvekillerini eleştiren Çoban, "Ne yazık ki geleceğimiz, neyi oyladıklarından bile habersiz milletvekillerinin parmak işaretlerine emanet edilmiş durumda" dedi.

SSGSS'yi istemediklerini yıllardır hükümete anlatamadıklarını kaydeden Çoban, "Bu yasa gündeme geldiğinden bu yana 4 yılı aşkın zamandır eylem yapıyoruz. Bu süre içerisinde yüzlerce basın açıklaması yaptık, yüz binlerce bildiri dağıttık, referandum yaptık, yürüyüşler yaptık, iş bırakma eylemi yaptık, mitingler düzenledik. Ama AK Parti hükümeti, taleplerimizi bu güne kadar hiç duymadı" dedi.

Emniyet yetkililerine de seslenen Çoban, "Bu yasadan bizler kadar olumsuz etkilenen, bir anlamı ile onların talepleri için de çıktığımız alanlarda emniyet güçleri ile bizi karşı karşıya getirmek istenmektedirler. Buradan emniyet güzlerine de sesleniyoruz. Bu yasa sizleri de vuruyor, unutmayın. Sizin de genel kayıplar dışında yıpranma hakkınız tırpanlanıyor" dedi.

Okunan basın açıklaması sonrasında bir süre slogan atan sendikaların üyeleri, daha sonra bildiri dağıttılar.

(İG-SE-Y) 10.04.2008 17:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title