Haberler

Kesilen Varilden Kimyasal Çıkması

Karabük Valiliği'nden, Yenice ilçesinde, torna atölyesinde kesilen varilden açığa çıkan gazdan etkilenen 45 kişinin sağlık açısından herhangi bir probleminin bulunmadığı bildirildi.

Karabük Valiliği'nden, Yenice ilçesinde, torna atölyesinde kesilen varilden açığa çıkan gazdan etkilenen 45 kişinin sağlık açısından herhangi bir probleminin bulunmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olayın haber alınmasıyla olaya ilgili müdürlük ve kolluk kuvvetleriyle derhal müdahale edildiği belirtildi.

Olayın, hurdacılık mesleğiyle iştigal eden bir vatandaşın işiyle ilgili her tarafı kapalı silindir bir yapıyı kesmeye başladığı sırada içinden çıkan ve ne olduğunu bilmediği beyaz renkli, yapışkan, keskin kokulu bir sıvıdan rahatsız olup şüphelenerek durumu yetkililere bildirmesi üzerine ortaya çıktığının anlatıldığı açıklamada, "Olay yerine gelen ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından olay mahallinde çalışan ve orada bulunan vatandaşlar uzaklaştırılarak emniyet şeridi çekilmiş ve emniyet tedbirleri alınmıştır.

Karabük İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekipleri tam teçhizatlı (A Düzey koruyucu elbise, temiz hava solunum cihazı, multigaz dedektör cihazı) olarak olay yerine intikal etmişler ve gaz ölçüm dedektörüyle gerekli ölçüm ve değerlendirmelere başlamışlardır. Bu ölçüm ve değerlendirmede bahse konu silindir yapının 20 metre etrafında karbonmonoksit ve sülfür hassasiyeti olduğu 20 metre dışında herhangi bir bulguya rastlanılmadığı tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Karabük Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün bahse konu sıvıdan TÜBİTAK kurumuna gerekli analizleri yaptırmak üzere numuneler aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İl Sağlık Müdürlüğü başta sanayi sitesi çalışanlarından 20 vatandaşımızı Yenice Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçirilmiş, 16 vatandaşımızda herhangi bir bulguya rastlanılmadığından taburcu edilmiş, 4 vatandaşımız ise mide bulantısı şikayetini belirtmesi üzerine Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Olayı öğrendikten sonra kendi durumundan şüphelenen 25 vatandaşımız Yenice Devlet Hastanesi'ne müracaat etmiş hiçbir kimyasal bulguya rastlanılmadığından taburcu edilmiştir. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce 4 vatandaşımızla ilgili gerekli muayene ve kontroller gerçekleştirilmiş herhangi bir bulguya rastlanılmadığından taburcu edilmiştir.

Yapılan tetkiklerde olay yerinde bulunan ve rahatsızlık hisseden vatandaşlarımızla ilgili sağlık açısından herhangi bir problemle karşılaşılmamış olup, konuyla ilgili gerekli güvenlik tedbirleri devam etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Yenice Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title